Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Dunlop met grote ambitie naar de 24U van le Mans 2019: doel is titel en overwinning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2019 16:09 • Print artikel

Dunlop, het meest succesvolle bandenmerk in de historie van de 24 uur van Le Mans, treedt met ambitieuze doelen aan op het circuit van Sarthe. Niet alleen support het bandenmerk daar de teams die op Dunlops rijden, maar ondersteunt het ook het Jackie Chan DC Racing team bij het behalen van het FIA Wereldkampioenschap. Dunlop gaat daarnaast maximaal voor de negende opeenvolgende overwinning in de LMP2-klasse, de enige raceklasse op Le Mans met een felle strijd tussen verschillende bandenfabrikanten.

Dunlop met grote ambitie naar de 24U van le Mans 2019

Dunlop en de 24 uur van Le Mans delen een rijke en succesvolle historie. Al vele decennia behalen raceteams er hun grote successen dankzij de racebanden én expertise van Dunlop. De beroemde Dunlop-brug, net achter het rechte stuk, is door de jaren heen uitgegroeid tot een symbool voor deze legendarische race en is een van de meest iconische motorsportoriëntatiepunten ter wereld. Voor de 2019-editie van Le Mans heeft de iconische Dunlop-brug een nieuwe look gekregen. De opvallende boog, die al sinds 1923 deel uitmaakt van de skyline van Le Mans, heeft nu een zwart en geel gekleurd design dat het erfgoed en de ambitieuze groeiplannen van het merk nog beter weerspiegelt. De Dunlop-brug overspant de bekende Dunlop-bochten alweer sinds 1987.

LMP2
Het startveld van de LMP2-klasse bestaat uit een mix van teams uit het FIA World Endurance Championship (WEC) en de Aziatische en Europese Le Mans Series (ELMS). Negen teams in deze categorie, waarin wordt gereden met prototype-auto’s met een 600 pk sterke Gibson V8-motor, hebben gekozen voor de banden en expertise van Dunlop. Het Jackie Chan DC Racing team, twee auto’s sterk, is met auto #38 nog maar 4 punten verwijderd van de huidige leider in het kampioenschap. De 24 uur van Le Mans is de laatste ronde van het 2018/2019 WEC-seizoen. Dat betekent dat het rijderstrio Gabriel Aubry, Stéphane Richelmi en de Chinees-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung met hun Oreca op Dunlop-banden niet alleen kans maken op de Le Mans-overwinning, maar ook de titel in het kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS