Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DragonSpeed, het team van Renger van der Zande, stopt met zijn LMP1 in het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2019 16:37 • Print artikel

DragonSpeed heeft bekend gemaakt dat zij na de 24 Uur van Le Mans stopt met haar LMP1-programma. Het Amerikaanse team waarvoor Renger van der Zande uitkomt, gaat ook haar activiteiten in de LMP2 terugbrengen. Daarentegen gaat het team van Elton Julien zich vanaf 2020 wel richten op de IndyCar. Eerder deze maand trok het team al haar auto terug uit de 6 Hours of Spa en het team laat nu weten dat de race op het Circuit de la Sarthe de laatste voor de BR Engineering BR1 gaat zijn.

Renger van der Zande DragonSpeed Monza

“De 24 uur van Le Mans 2019 wordt onze laatste LMP1 en reguliere WEC-deelname, waardoor we onze inspanningen in de IndyCar zowel aan de technische als aan de marketing kant verhogen”, reageerde teambaas Elton Julien. “We verlaten het WEC niet volledig, omdat we van plan zijn om onze nummer 21 LMP2 Oreca-07 Gibson in te schrijven voor individuele races, waaronder Spa, Brazilië, Le Mans. Onze Le Mans-deelname is natuurlijk afhankelijk of we een uitnodiging verdienen of het ons gegund wordt.”

“We overwegen ook opnieuw in de IMSA in Daytona en Sebring te rijden. We gaan zeker door in de ELMS, waarvan we denken dat het het beste sportscar racen op de planeet levert en het blijft een ideaal kampioenschap voor top-gentlemen coureurs. Met het soort competitie wat je krijgt met negentien reguliere LMP2-inschrijvingen, kunnen we trots zijn op het feit dat de laatste twee ELMS-overwinningen met bronzen coureurs in 2016 en 2019 van ons waren.”

Renger van der Zande DragonSpeed 24 u Le Mans 2018

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS