Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DragonSpeed coureurs stappen over naar Jota; wat gaat Ho-Pin Tung doen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 mei 2019 16:04 • Print artikel

De LMP2-coureurs van DragonSpeed in het FIA World Endurance Championship stappen volgend jaar over naar Jota Sport, om bij het Britse team te rijden in het seizoen 2019/20. Daarmee gaan Pastor Maldonado, Anthony Davidson en Roberto Gonzalez door als rijderstrio, maar wel met ondersteuning van het team dat op dit moment de twee auto’s van Jackie Chan DC Racing runt. Het team waarvoor ook Ho-Pin Tung uitkomt.De drie coureurs blijven met Oreca rijden, zoals ze ook al met DragonSpeed doen. Het Amerikaanse team brengt haar inbreng in het endurance-racen terug na de komende 24 uur van Le Mans. De drie coureurs behaalden tijdens de laatste ‘6 Hours of Spa’ de overwinning in hun LMP2-divisie, nadat ze in Shanghai en Sebring ook al op het podium stonden.

“We zijn blij om Roberto, Pastor en Anthony bij Jota te verwelkomen voor ons volgende raceseizoen, die één van onze gaafste racejaren lijkt te worden tot nu toe in het WEC”, reageerde teambaas Sam Hignett. “De recente races hebben aangetoond dat deze drie coureurs een combinatie vormen met de potentie om races te winnen. We zijn er daarom van overtuigd dat zij een heel sterk team vormen voor het nieuwe WEC-seizoen.” Overigens wordt het voor Gonzalez al zijn derde seizoen in het WEC, alweer met een ander team. Hij reed eerder al voor Manor en DragonSpeed.

Het is nog onduidelijk wat de plannen van Jackie Chan DC Racing zijn voor het komende seizoen. Teameigenaar David Cheng liet recent al weten dat de nieuwe winterkalender een commerciële uitdaging is. Jota gaat naar verwachting volgend jaar in ieder geval met twee Oreca’s rijden, maar de line-up van de tweede auto is nog onbekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS