Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De 2019 Spirit of Le Mans-prijs voor Patrick Dempsey: "Altijd bereid om de prestaties van anderen..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2019 11:05 • Print artikel

Drie van de 62 auto's op de grid vertegenwoordigen Dempsey Proton Racing, inclusief de #77, de winnaar van de LMGTE Am-klasse van vorig jaar. Ja, inderdaad Patrick Dempsey! De Amerikaanse acteur is mede-eigenaar van het FIA World Endurance Championship-team dat met Porsche racet. Naast zijn acteercarričre, waarbij wij hem konden zien in Grey's Anatomy, Transformers 3, Bridget Jones 'Baby’ en meer recent de televisie-miniserie ‘The Truth About the Harry Quebert Affair’, bleef Dempsey altijd geďnteresseerd in endurance-races.

Patrick Dempsey Le Mans Porsche

Teamplayer!
Hij reed een volledig WEC-seizoen in 2015 en behaalde de tweede plaats in de 24 uur van Le Mans en de 6 Hours of Fuji. Maar zijn interesse in racen stopt niet bij het rijden. Hij is een echte teamplayer en geniet van de kameraadschap tussen de teamleden, de uitdaging, de ‘esprit het corps’. Hij is altijd de eerste die de verdiensten van de groep als geheel looft. Hij is ook zeer goed geďnformeerd over de geschiedenis van zijn gekozen sport. Hij produceerde onlangs ‘Hurley’, een schitterende documentaire over zijn mede-Porsche-liefhebber en drievoudig Le Mans-winnaar: Hurley Haywood, de grootmaarschalk van de race van dit jaar. Dempsey verdedigt de waarden van endurance races op de best mogelijke manier, door een voorbeeld te stellen. Zijn bijdrage aan het heden en de toekomst van de endurance racerij wordt door velen erg op prijs gesteld.

Toewijding
Verwacht wordt dat op 15 en 16 juni Dempsey met zijn ogen aan de schermen is vastgeklonken, zorgvuldig de voortgang van zijn team volgend gedurende de 24 uur van Le Mans. Zijn toewijding en enthousiasme hebben hem de 2019 Spirit of Le Mans-prijs opgeleverd.

Spirit of Le Mans Award
Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: "Dit jaar zijn we verheugd Patrick Dempsey te hebben gekozen als Spirit of Le Mans. Toen hij voor het eerst deelnam aan de race in 2009, was hij als een amateur-coureur. Hij heeft een lange weg afgelegd sindsdien, dankzij zijn harde werk, zijn vermogen om zich te concentreren op de taak die hij ter hand genomen heeft, de manier waarop hij advies opneemt en zijn absolute vastberadenheid om zijn doel te bereiken. Dit heeft hem tot een volwassen concurrent gemaakt, evenals een race-liefhebber, een heer, vol nederigheid, altijd bereid om de prestaties van anderen te benadrukken en jong talent aan te moedigen. Dat is de ware geest van Le Mans.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS