Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Dallara heeft nog geen plannen om een hypercar te bouwen: "Het is een complexe vraag"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2019 20:02

In 2020/21 komen de hypercars naar het FIA World Endurance Championship. Vooralsnog hebben alleen Toyota, Aston Martin en Glickenhaus de plannen bekendgemaakt voor de deelname aan het kampioenschap. Verder is het nog stil rondom potentiële fabrikanten. Dallara bekijkt ondertussen de mogelijkheden, maar projectmanager Jos Claes ziet het Italiaanse merk nog niet toetreden tot het kampioenschap.



“Het is een complexe vraag”, reageert Claes tegenover het Franse Endurance-Info. “Wij, als een fabrikant, voor producten die onze naam dragen, kunnen een auto creëren met de Dallara-naam erop en proberen privéteams te vinden om ze te kopen. Als er een fabrikant of anderen zijn die ons komen consulteren voor de aerodynamica, een ontwerp of zelfs een constructie, dan is die studie mogelijk. We besteden er veel tijd aan onze services overal aan te bieden. We spreken met verschillende fabrikanten.”

De projectmanager zegt dat Dallara klaar is om de stap te maken, maar dat het een lastige casus is om zich volledig te wijden aan één programma. “Ik verwacht niet dat er iets gaat zijn voor de start van het seizoen met de nieuwe regels, dat in minder dan een jaar gaat starten. Ik geloof daar niet in. Het heeft niet onze voorkeur om te wachten, maar het is lastig om het anders te doen en het is erg lastig om te weten wat fabrikanten echt denken. We praten met mensen die met deze problemen dealen, maar bovenal: er is een directie die de beslissing neemt. De technische mensen maken de rapportages, leggen de ideeën op tafel en moeten afwachten of de directie die ideeën leuk vindt, of dat ze zegt: ‘we zien het, over zes maanden, over een jaar…’ Budgets zijn erg belangrijk. Ja, het is duur, maar dat is ook relatief. Als iemand 30 of 40 miljoen euro wil neerleggen om Le Mans te winnen, kunnen ze dat doen. Het is nog steeds een ongelofelijke kans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS