Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daar komen de Russen! SMP Racing met Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin in nieuwe Prototype BR1

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 11:00 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Vitaly Petrov en ex-IndyCar-coureur Mikhail Aleshin rijden voor SMP Racing in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship. Het tweetal debuteert in de LMP1-klasse met de Russische privateer. Het team gaat hierbij met ART Grand Prix samenwerken om de nieuwe door Dallara gebouwde prototype BR1 in te zetten. Beide coureurs waren al betrokken bij het testen en de ontwikkeling van de LMP1-auto.

BR1

Petrov reed van 2010 tot en met 2012 in de Formule 1 en reed daarna in de DTM en LMP2-klasse van het FIA WEC. Aleshin is voormalig Formule 3.5l-kampioen en reed met SMP in de European Le Mans Series en kwam ook drie keer in actie tijdens de 24 uur van Le Mans. Sinds 2014 reed hij diverse IndyCar-races voor Schmidt Peterson Motorsports en verloor halverwege afgelopen seizoen zijn stoeltje.

"Het aankomende seizoen gaat niet makkelijk voor ons zijn, maar ik weet zeker dat het spectaculair wordt voor de Russische fans", reageerde SMP Racing-baas Boris Rotenberg. "Voor de eerste keer in de historie van het wereldkampioenschap, gaan Russische coureur in de topklasse, de LMP1, vechten in een Russische auto's. Onze coureurs zijn niet alleen bekend met het prototyperacen, maar waren ook onderdeel in het ontwikkelen van deze auto en kennen deze door en door."

De overige coureurs moeten nog bevestigd worden. Het team zei eerder tegen het Engelse Autosport dat ze graag coureurs willen hebben met LMP1-ervaring en dat men onderhandelde met diverse coureurs die bij Audi en Porsche zaten. Andere coureurs die reeds met de BR1 testte zijn Matevos Isaakyan en Egor Orudzhev. Beide stapten over vanuit de Formule-auto naar het SMP-prototype programma. SMP heeft voor haar ELMS-programma in de LMP2 voormalig WEC GTE-Am kampioen Viktor Shaytar aangekondigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS