Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daar komen de Russen! Russische autofabrikant Aurus stapt in de autosport: "Een groot avontuur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2019 14:23 • Print artikel

G-Drive Racing is een partnerschap aangegaan met de fabrikant van luxe Russische auto’s, Aurus. Daarmee gaat het team haar titel in 2019 in de European Le Mans Series verdedigen onder de naam van de autofabrikant. Volgens teameigenaar en coureur Roman Rusinov is dit pas het begin.


De deal met het merk betekent dat de G-Drive LMP2 Oreca-Gibson 07 door het leven zal gaan als de Aurus 01 in het Europese kampioenschap, maar eveneens tijdens de races van het FIA World Endurance Championship in Spa en in de 24 Uur van Le Mans. De line-up van de coureurs van het team bestaat naast Rusinov uit Jean-Eric Vergne en Nederlanders Job van Uitert.

“Dit is het begin van een groot avontuur in de motorsport voor Aurus en het is fantastisch dat ze G-Drive Racing hebben gekozen om het merk te promoten”, zegt Rusinov tegen het Engelse Autosport. “Onze missie is om promotie voor Aurus in de autosport te maken en dit project te laten groeien in iets veel groters. Er zijn zeker gave dingen die er snel aan zitten te komen.”

Wanneer Rusinov wordt gevraagd of dat betekent dat het team in de FIA WEC met een hypercar gaat komen, houdt hij een slag om de arm. “Het is een interessante richting, maar ik kan niet meer zeggen”, reageert Rusinov terughoudend. “Laten we dit jaar starten en dan gaan we toekomstige projecten evalueren en zien waar we ondersteuning kunnen krijgen en waar we succesvol kunnen zijn.” Het eerste model van de Aurus, is de Senat limousine. Deze werd gepresenteerd in Genevé tijdens de international motorshow.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS