Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Corvette Racing haalt weggestuurde Jan Magnussen en Mike Rockenfeller terug

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2020 13:08 • Print artikel

Corvette Racing gaat met Jan Magnussen en Mike Rockenfeller deelnemen aan de aankomende twee races van het FIA World Endurance Championship. Het snelle duo gaat in actie komen tijdens de Lone Star Le Mans 6 uur op 23 februari aanstaande en de 1.000 Mijl van Sebring aan het einde van maart.

Corvette Racing 24H Le Mans

De coureurs gaan rijden in een gele uitvoering van de Chevrolet C8.R, welke ook rijdt in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Het is een verrassende wending dat de twee coureurs in actie gaan komen, omdat zij aan het einde van het jaar nog ontslagen werden door het team. Het gerucht gaat dat de twee coureurs als paar in actie gaan komen op zowel de Circuit of the Americas als Sebring.

“Deze twee evenementen leveren ons de kans om verder ervaring op te doen met de nieuwe Corvette C8.R, terwijl we het opnemen in een competitie van wereldniveau’, aldus Chevrolets Motorsport-directeur Mark Kent. “Het hebben van ervaren Corvette-coureurs als Jan en Mike in de auto gaat ons een goede kans opleveren om mee te doen voor de overwinning in een erg competitief FIA World Endurance Championship.”

Het is nog onbekend of de twee coureurs daarna ook nog in actie gaan komen voor het Amerikaanse merk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS