Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Clashes tussen FIA WEC en Formula E en 6 uur van Spa mogelijk verplaatst: "Dat is een visie die wij niet delen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2019 12:02 • Print artikel

Het voorlaatste raceweekend van het FIA World Endurance Championship-seizoen 2019/20 wordt mogelijk een week eerder verreden dan nu op de kalender staat. De 6 uur van Spa staat nu in hetzelfde weekend als de Formule E in Seoul. WEC-directeur Gerard Neveu zegt dat hij er aan werkt om het raceweekend van 2 mei naar 25 april te vervroegen. Toch benadrukt de Fransman dat het niet alleen bedoeld is om een van de drie conflicten op de twee kalenders te voorkomen.


“Ik doe al het nodige om te regelen dat Spa naar een week eerder wordt verplaatst en dat is nu aan de gang”, reageerde Neveu tegenover het Engelse Autosport. “We hebben het gevoel dat het beter is voor Spa, omdat we gehoord hebben dat er rond dezelfde periode meer media-evenementen zijn, dus is het beter voor iedereen.”

Toch benadrukt de Fransman dat hij teleurgesteld is dat de FE-kalender die vorige maand gepresenteerd werd door de FIA World Motorsport Council, een samenloop van drie races kent. Terwijl de WEC-kalender al in augustus 2018 bekend was. Daarmee heeft volgens Neveu de FE een overeenkomst genegeerd om de kalenders tussen de twee kampioenschappen te coördineren.

“We hebben onze kalender een jaar vooruit bekend gemaakt en bleven openstaan voor eventuele discussies”, aldus de WEC-directeur. “Nooit zijn we gebeld of hebben een gesprek gehad.”. Neveu haalt daarbij aan dat assistent FE-directeur Alberto Longo herhaalde dat zij geen data gaan aanpassen. “Ze zeiden dat ze er niet om geven. Dat is een visie die wij niet delen”, aldus Neveu en geeft aan dat de races in Bahrein en Sebring zeker niet verplaatst gaan worden. De race in Sebring valt samen met de FE-race in China. De wedstrijd die gelijk valt met Bahrein moet nog bekend gemaakt worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS