Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Brabham wil al in 2019 met de nieuwe BT62 het circuit op: "We moeten onszelf ontwikkelen als team"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2019 11:07 • Print artikel

Brabham Automotive is al van plan om dit jaar, in 2019, met de nieuwe BT62 de baan op te gaan, in aanloop naar haar debuut in het FIA World Endurance Championship. Het automerk wil met de auto gaan rijden in wedstrijden waar niet gehomologeerde auto’s zijn toegestaan.Volgens managing director David Brabham is het belangrijk dat er zo snel mogelijk met de auto geracet gaat worden, wat onderdeel uitmaakt van wat ze ‘Road to Le Mans’ noemen. Het doel is om in 2021/22 aan de start te staan met een GTE-Pro, die gebaseerd is op de BT62.

“De BT62 voldoet aan alle FIA veiligheidsvereisten voor een raceauto, dus ondanks dat er geen speciale klasse of kampioenschap voor is, is er mee gewoon te racen”, zei Brabham tegen het Engelse Autosport. “We starten met de ‘Road to Le Mans’ en we moeten nu al op pad gaan om te racen, in plaats van drie jaar te wachten. We moeten onszelf ontwikkelen als team. We hebben van welke klasse dan ook toestemming nodig om races te doen, dus er is behoorlijk wat werk te doen. We gaan geen volledig kampioenschap doen, maar we zijn van plan om er wat mee te pakken en een paar evenementen uit te kiezen. Er is een indicatie we er dit jaar al een paar gaan doen om het balletje aan het rollen te krijgen.”

Overigens wil de Australiër nog geen uitspraken doen over eventuele evenementen waarin de BT62 in actie kan komen. Een race zoals de Gulf 12 Hours op het Yas Marina circuit is een mogelijkheid, omdat daar niet gehomologeerde auto’s worden toegestaan. Daarnaast lijkt de Creventic 24H Endurance Series ook een mogelijkheid. De thuisbasis van het team moet Engeland worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS