Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

BR Engineering onderzoekt de reden van de crash van de LMP1-bolides op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2018 05:45 • Print artikel

BR Engineering is een onderzoek gestart naar de reden van beide ongevallen met haar auto’s tijdens de 6 uur van Spa en is bereid om aanpassingen te maken aan de auto als dat nodig is. Dat meldt een woordvoerder van het Russische bedrijf. De uitspraken komen nadat de videobeelden van de crash van Matevos Isaakyan op internet kwam.In deze opnamen is te zien hoe de LMP1-bolide van SMP Racing gaat vliegen. De 20-jarige kon ongedeerd uitstappen, waar de crash van Pietro Fittipaldi tijdens de kwalificatie minder goed afliep met de auto van DragonSpeed. De Brazilaan brak zijn beide benen door de impact. Er zijn nu vraagtekens ten aanzien van de veiligheid van de auto in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans. In een verklaring zegt BR Engineering dat de crash van Isaakyan een ongelukkige samenloop van omstandigheden was, maar nog verder onderzocht wordt.

“Vele aannames kunnen gemaakt worden ten aanzien van de auto die de lucht in ging, maar ook veel moet geanalyseerd worden voordat er conclusies getrokken worden”, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover Sportscar365. “Het team werkt hieraan met Dallara. Mocht de auto’s modificaties nodig hebben, worden deze gemaakt.”

“We geloven dat een zeldzame en gecompliceerde samenloop van vele factoren er toe geleid heeft dat de auto los van de grond kwam en deze bocht is meer de plek voor zo’n geval. Er is niet veel tijd meer tot de race in Le Mans, maar we hebben het vertrouwen dat we genoeg tijd hebben om voor te bereiden. De auto en het team gaan klaar zijn voor de race.”De enige BR1 die heel uit Spa terugkeerde heeft inmiddels met Jenson Button op Magny Cours gereden. Wat betreft de crash van Fittipaldi zegt de woordvoerder dat er meer tijd nodig is om tot een conclusie te komen. Daarbij benadrukt hij wel dat er een goede dialoog is met de teameigenaar van DragonSpeed, Elton Julian. Julian heeft het LMP1-programma tijdelijk op hold gezet.

“De exacte reden moet nog bepaald worden. Het heeft wat meer tijd nodig”, zegt de BR Engineering-woordvoerder. “We nemen aan dat er een falen was van een elektrisch component in de DragonSpeed auto, waardoor de coureur de controle over de auto verloor. We blijven het probleem onderzoeken en we staan op een open en professionele manier in gesprek met DragonSpeed, alle vragen worden beantwoord.”

“BR Engineering, samen met Dallara, gaat alle inspanningen ondernemen om er zeker van te zijn dat de DragonSpeed auto volledig klaar is om te racen in Le Mans. We allemaal bij SMP Racing en BR Engineering wensen Pietro toe om snel beter te worden en zich achter het stuur bij de grid te voegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS