Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

BMW-fabriekscoureur Nick Catsburg maakt zich op voor debuut in 24 Heures du Mans: "Van mijn lijstje strepen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2018 07:42 • Print artikel

Nick Catsburg staat aan de vooravond van zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. Tijdens de 6 uur van Spa reed de coureur met Martin Tomczyk naar de achtste plek, maar daarna is er uitgebreid getest met de BMW M8 GTE. Het tweetal wil samen met Phillip Eng natuurlijk meer tijdens het belangrijkste evenement van de FIA World Endurance Championship; de 24 Heures du Mans!“De 24 uur van Le Mans is natuurlijk een van de hoogtepunten van het seizoen en voor mij is het de eerste keer”, zegt de Nederlander. “Ik kijk er echt naar uit om dit evenement van mijn lijstje te strepen. Om het te doen met de hagelnieuwe BMW M8 GTE als een BMW-fabriekscoureur, met de persoonlijke ondersteuning van KTO en Prosperity Investment Management, is iets waar ik trots op ben.”

Tijdens de test zetten Catsburg en Tomczyk in totaal 83 ronden neer, waarbij onze landgenoot in de GTE-Pro de achtste tijd neerzette.

“De testdag ging echt goed. De auto presteert op de manier waarop het moet en ik voel me echt goed voorbereid”, vertelt Catsburg over zijn voorbereiding op Le Mans. “Werken met Martin en Phillip is gaaf. Ik ken ze goed en dat helpt echt bij een evenement als deze. We hebben gewerkt aan onze coureurswisselingen en vonden een set-up die we allemaal lekker vinden.”

“Dit seizoen was tot nu toe niet makkelijk met een lastige race in Spa. In Le Mans willen we natuurlijk finishen, maar we willen we ook voor de toppositie vechten. Dat is altijd een beetje een trade-off wat de 24 uursraces zo goed maken als ze zijn!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS