Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bill Ford geeft verklaring op diskwalificatie Ford GT van Jeroen Bleekemolen: "Bij Ford zijn we erg..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2019 08:16 • Print artikel

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Ford, Bill Ford, heeft een verklaring afgegeven over de diskwalificatie van de Ford GT van Keating Motorsports tijdens de 24 uur van Le Mans. Ford zegt teleurgesteld te zijn dat de overwinning in de GTE-Am-divisie van hen is afgenomen.

Ford GT Keating Motorsports Jeroen Bleekemolen Le Mans 2019

De auto van Ben Keating, Felipe Fraga en Jeroen Bleekemolen bleek tijdens de technische keuring op maandag de toegestane capaciteit van de brandstoftank met 0,1 liter te overschrijden. Daarnaast was de auto 0,6 seconden eerder weg bij een pitstop, dan de voorgeschreven 45 seconden. De afstammeling van Henry Ford was in de pitbox tijdens de slotfase van de wedstrijd, om Keating te feliciteren.

“Bij Ford zijn we erg trots op Ben Keating en het Keating Motorsports team, voor wat ze bereikt hebben in Le Mans”, reageerde de Amerikaan. “Ik was bij de race en zag met eigen ogen hun professionaliteit en was dolblij met hun overwinning in de GTE-Am klasse. Ben en zijn crew overleefden enkele zware momenten en leverden een ongelofelijk resultaat af. Als dat weggenomen wordt, gebaseerd op de kleinst mogelijk foutenmarge, is dat ronduit teleurstellend. Maar ze kunnen Le Mans met opgeheven hoofd verlaten.”

Ford eindigde haar vierde Le Mans op rij met een vierde, vijfde en zesde plek in de GTE-Pro, nadat de Ford GT met het nummer 68 eveneens werd gediskwalificeerd voor het overschrijden van de maximale brandstofcapaciteit.

Vlag Le Mans 2019

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS