Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bezoekers ''Ferrari at 24 Heures du Mans'' worden getrakteerd op zeven decennia mechanische bekwaamheid

Uitgegeven door Peter Vader • 19 januari 2020 14:20 • Print artikel

In Maranello, de thuisbasis van het hoofdkantoor van het merk met het steigerende paard, is een speciale tentoonstelling geopend ter ere van het enorme succes van Ferrari bij de 24 uur van Le Mans. De Italiaanse autofabrikant nam in 1949 voor het eerst deel aan de beroemde Franse race en is sindsdien een vaste waarde in de endurance-racing scene. Het 24 Hours of Le Mans Museum was trots en verheugd om zijn bijdrage te leveren aan de tentoonstelling die gepland is tot 19 april.

Ferrari at 24 Heures du Mans museum

Ferrari heeft bij zijn eerste poging Le Mans al gewonnen en vanaf het begin zijn stempel gedrukt op het Circuit des 24 Heures. Zeventig jaar later wint het merk nog steeds en verdient het zijn sterrenstatus volledig tijdens de slopende endurance race. Bezoekers van “Ferrari at 24 Heures du Mans'' worden getrakteerd op zeven decennia mechanische bekwaamheid, van dezelfde 166 MM Brachetta Touring waarmee Lord Selsdon en Luigi Chinetti de eerste Ferrari-overwinning in 1949 behaalden, tot aan de 488 GTE die zijn klasse won in 2019, in handen van Alessandro Pier Guidi, James Calado en Daniel Serra. De 24 Hours of Le Mans-trofee staat hoog in het vaandel en zorgt ervoor dat de geest van Le Mans ronddoolt over de schitterende tentoonstelling.

Ferrari at 24 Heures du Mans museum

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: “Wat zou de 24 uur van Le Mans zijn zonder de auto’s, coureurs, ingenieurs, bemanningen en constructeurs die de ontzagwekkende race, de ultieme uitdaging, hebben aangepakt? De legende begon in 1923 en heeft zich sindsdien ontwikkeld, dankzij de deelnemers. Ferrari sloot zich in 1949 aan bij de Le Mans-familie. Het merk speelde een prominente rol in de naoorlogse revival van de 24 uur van Le Mans en won de race bij de eerste poging. Dat was in veel opzichten het begin van een nieuw tijdperk. Afgezien van een benijdenswaardig succes bestaande uit 9 algehele en 27 klasse overwinningen, heeft Ferrari Le Mans 24 Hours gemarkeerd met zijn speciale karakter van stijl, kunst en competitieve geest. Ferrari's hebben lange tijd de aandacht getrokken op endurance circuits. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan het winnende partnerschap tussen Ferrari en de 24 Hours of Le Mans van 1949 tot en met 2019. Ik ben er zeker van dat het liefhebbers van potente motoren en puur autoracen zal verrassen."

Ferrari at 24 Heures du Mans museum

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS