Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ben Keating neemt Jeroen Bleekemolen mee naar volgende project met een Porsche van Project 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2019 17:20 • Print artikel

Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Felipe Fraga gaan in het 2019/20-seizoen van het FIA World Endurance Championship samenwerken met Team Project 1 zoals we in gesprek met Jeroen Bleekemolen al melden op RaceXpress.nl. Keating, Bleekemolen en Fraga nemen plaats in de Porsche 911 RSR #57. Het team van de Texaan versloeg dit jaar met de Ford GT het Duitse team tijdens de 24 uur van Le Mans, maar zag zich later gediskwalificeerd worden en de prijs in de GTE-Am naar het Porsche-team gaan. Keating ging voor dit seizoen gesprekken aan met verschillende team, nadat zijn Ford GT-aanvraag werd afgewezen. Het was toen al na de inschrijvingsdeadline van 21 mei.

24H of Le Mans Project 1 Porsche

“Ik sprak met veel teams na Le Mans”, aldus Keating tegenover Sportscar365. “Er zijn niet veel teams in het WEC die niet van extreem hoge kwaliteit zijn, maar Project 1 heeft bewezen dat ze in staat zijn om een kampioenschap te winnen. Ze willen dit echt als GTE-kampioenen herhalen. Dat heeft een hoog niveau aan waarde voor hen, omdat ze de indruk hebben dat de coureurs line-up erg sterk is. Er kwamen genoeg variabelen tezamen, dat we allemaal opofferingen moesten doen om samen te brengen wat we zien als een dreamteam, om daarvoor te gaan.”

In de andere auto komt dit jaar Egidio Perfetti met de nieuwkomers Matteo Cairoli en David Heinemeier Hansson te zitten. Hierdoor kunnen Joerg Bergmeister en Patrick Lindsey de titel niet verdedigen. “Ik heb het gevoel dat het een beetje zo is”, reageerde de Amerikaan. “Als je ze niet kunt verslaan, voeg je dan bij ze. Er is wat vanuit mijn standpunt, er is wat vanuit hun standpunt. Maar ik denk dat we duidelijk het beste van alle werelden meenemen en een programma samengesteld hebben om een volledig WEC-seizoen te rijden met het doel van het winnen van het kampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS