Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Belangrijke rol Nyck de Vries bij Formule 1-team Mercedes, maar blijft Racing Team Nederland trouw

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2019 15:51 • Print artikel

Vanaf het aankomende seizoen zijn Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, de vaste coureurs bij het Formule E-team van Mercedes. Het betekent niet dat de jonge coureur uit Friesland, die in 2018/19 debuteerde in de FIA World Endurance Championship, afscheid gaat nemen van Racing Team Nederland. Het team van Frits van Eerd, Giedo van der Garde en De Vries wonnen in Japan het FIA WEC in de LMP2.

Nyck de Vries blijft Racing Team Nederland

“Ik ga door in de WEC”, reageerde De Vries die in het kampioenschap met Frits van Eerd en Giedo van der Garde rijdt, tegenover het Engelse Autosport. “Helaas miste ik de eerste ronde in Silverstone, vanwege een samenloop met Spa. Maar ik ga dit jaar Bahrein en Shanghai doen en volgend jaar hebben we Sebring, Brazilië, Spa en Le Mans."

"Ik ga in beide kampioenschappen deelnemen. In combinatie met het simulatorwerk voor Mercedes GP”. De coureur bevestigt wel dat zijn werk voor Mercedes in de Formule E boven de LMP2 met Racing Team Nederland staat. Op dit moment lijkt tijdens de rest van het seizoen alleen een samenloop van Sebring te zijn met de Formule E-race in Sanya.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS