Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin past de line-up van haar coureurs aan, van drie naar twee coureurs: "Er is geen zwakke schakel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2018 11:25 • Print artikel

Aston Martin heeft haar line-up voor de resterende races van het FIA World Endurance Championship aangepast. Het aantal coureurs in de GTE-Pro wordt van drie naar twee coureurs gebracht, waardoor Jonny Adam en Darren Turner niet meer gaan rijden tijdens de races op Silverstone, Fuji en Shanghai.

Aston Martin twee rijers Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

In de auto met het nummer 95 gaan Nicki Thiim en Marco Sørensen rijden, terwijl de andere auto door Alex Lynn en Maxime Martin bemand gaat worden. De intentie van het terugschalen van de line-up is om de individuele coureurs meer tijd op de baan te geven met de nieuwe Aston Martin Vantage. De twee coureurs die nu aan de zijlijn staan, blijven wel binnen Aston Martin Racing actief.

Jonny Adam stapt over naar de GTE-Am categorie en gaat rijden met de Aston Martin van TF Sport. Darren Turner schijnt naar verluid een nieuw contract met het team getekend te hebben. De Brit gaat in een meer 'senior role' fungeren, waar hij ook betrokken wordt bij de ontwikkeling van de straatauto’s en raceprogramma’s. Turner neemt wel plaats naast Lynn en Martin tijdens de 2019 races van Sebring, Spa en Le Mans, die meetellen voor het superseizoen van het FIA WEC. Het is nog onbekend of Adam in deze races naast Sørensen en Thiim gaat plaatsnemen.

“Nu we de tweede fase van het superseizoen ingaan, is het kritisch om onze kansen te optimaliseren voor de drie kortste races op de kalender”, zei AMR-teambaas Paul Howarth. “Door het wisselen naar twee coureurteams bereiken we dit. Nicki en Marco hebben een lange partnerschap, terwijl Maxime en Alex zichzelf goed in het team gevestigd hebben.”

Aston Martin bodywork Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

“Jonny blijft een vitaal onderdeel van onze line-up en we zijn blij dat hij gaat racen bij het TF Sport-team, wat hem scherp houdt op wereldniveau. Ik ben ook blij dat Darren doorgaat met het spelen van een belangrijke rol. Hij heeft bewezen dat hij niets van zijn snelheid heeft verloren met een exceptionele prestatie in Le Mans en zijn ervaring en wijsheid is onschatbaar als we doorgaan met de ontwikkeling van ons nog jonge Vantage GTE-programma.” Managing Director John Gaw laat weten dat de Aston Martin bij de thuisrace in Silverstone sneller gaat zijn dan in Le Mans. Tijdens het belangrijkste evenement van het jaar had de Britse bolide problemen met de snelheid.

“We verwachten om extra prestaties van de Aston Martin Vantage GTE in Silverstone te gaan zien, na een periode van analyse en ontwikkeling na Le Mans” zegt Gaw. “Deze aanpassingen aan de line-up complimenteert dit proces en geeft ons de beste kans om maximale punten te bereiken in deze kortere races. Er is geen zwakke schakel in onze coureur line-up en ik ben op allemaal trots.”

Aston Martin linker zijkant Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS