Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin neemt de tijd voor nieuwe chassis vanwege de gecrashte auto in Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2019 16:35 • Print artikel

Aston Martin Racing zette tijdens de The Prologue slechts één Vantage in de GTE-Pro in. De reden hiervan lag bij de tegenslag in de 24 uur van Le Mans. De tweede auto van het team wordt op het moment namelijk gebouwd door het team, omdat het vorige chassis tijdens de race op het Circuit de la Sarthe in Le Mans bij een crash werd afgeschreven.


“We bouwen een nieuw auto voor de gecrashte auto in Le Mans. We haasten ons niet”, aldus teambaas Paul Howarth tegenover Sportscar365. “We willen het er niet doorheen jagen met de auto, terwijl we de start van het kampioenschap hier hebben. We moeten het kampioenschap promoten, dus hebben we die auto klaar voor Silverstone.”

De Brit is wel zo eerlijk om toe te geven dat de levering van twee chassis in de GTE-Am aan Paul Dalla Lana en TF Sport, maar ook het leveren van de Vantage voor de GT3 en GT4 voor de vertraging zorgt. “We zijn een groot team, maar hebben een budget. We leverden twee auto’s voor de Am, dus hebben we het maximale gedaan om iedereen te ondersteunen”, aldus Howarth. “Sommige mensen hebben ook wat vrije tijd nodig. Je moet dat doen, omdat prestatie daar direct aan gekoppeld is. We moeten voorzichtig zijn, omdat wanneer we in september beginnen, het een lange ruk richting Kerstmis is. Het gaat tot nu toe maar door. We hebben veel getest aan het begin van het jaar. Het was tot Le Mans steeds druk, wat voor iedereen een belasting is en daarna hadden we minder dan vier weken naar The Prologue.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS