Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin aangedreven Lola B08/60 LMP1 naar Le Mans

Uitgegeven door Thomas Verbeek • 10 januari 2008 15:53 • Print artikel

Charouz Racing, Aston Martin en Lola hebben de handen ineengeslagen om Audi en Peugeot in verlegenheid te brengen tijdens de komende 24 uur van Le Mans. Aston Martin Racing zal in Lola’s nieuwe gesloten LMP1, namelijk de B08/60, een zes liter V12 blok en versnellingsbak installeren.

Charouz Racing met een door Aston Martin aangedreven Lola

Doordat het gebruik van GT1-motoren in prototypes sinds dit jaar is toegestaan, experimenteert Aston Martin met de mogelijkheid toe te treden tot de koningsklasse van Le Mans. “Het V12-blok heeft al bewezen competitief en betrouwbaar te zijn. We kijken er naar uit om te zien hoe competitief de motor zal zijn in het prototypeveld”, aldus George Howard-Chappell, teambaas van Aston Martin Racing.

De motor komt uit de Aston Martin DBR9 GT1, en werd zelfs onlangs ook in de Racing For Belgium Aston Martin DBRS9 (GT3) van Coekelbergs/Marchal geïnstalleerd voor de 24 Uren van Zolder.

Voormalig F1-coureur Thomas Enge, Stefan Mucke en Jan Charouz kruipen achter het stuur van de fabrieksgesteunde Lola/Aston Martin die ook in LMS races van start gaat.

Tomas Enge: “Het voelt fantastisch om weer voor Aston Martin te rijden. Helemaal omdat het een nieuw en groot project betreft. De auto is gloednieuw en we hebben nog een hoop werk te doen, maar ik kijk nu al uit naar de strijd met Audi en Peugeot.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS