Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alonso, Buemi en Nakajima domineren in Sebring; Racing Team Nederland verliest podium door kabel + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2019 09:05 • Print artikel

Fernando Alonso, Sebastian Buemi en Kazuki Nakajima hebben de eerste 1.000 Mijl van Sebring gewonnen. Daarmee heeft het drietal haar leiding in het FIA World Endurance Championship in de LMP1-klasse verder uitgebreid. De Toyota-coureurs domineerden de wedstrijd en lagen zelfs een ronde voor op de andere Toyota TS050 Hybrid.


De twee Toyota’s domineerden de wedstrijd vanaf de start en begonnen direct aan het opbouwen van ronden voorsprong op de non-hybride LMP1’s. Halverwege was het verschil tussen de beide Toyota’s rond de 10 seconden, waar de beste privé auto in de klasse al op drie ronden achterstand lag. De wedstrijd werd in het voordeel van de Toyota van het team van Alonso beslist, toen José María López in contact kwam met de TF Sport GTE-Am Aston Martin. Het kostte het Japanse team rond de 3 minuten om de auto te herstellen. DragonSpeed, het team van Renger van der Zande, haalde de finish niet.

Het zorgde er voor dat Alonso, Nakajima en Buemi alweer de derde overwinning pakten en Toyota alweer de vijfde 1-2 in zes races op haar naam konden zetten. Nakajima pakte de overwinning onder de gele vlag nadat Loic Duval door de regen, die richting het einde van de wedstrijd kwam opzetten, de bandenstapel in ging met de LMP2-auto van TDS Racing.

De best geplaatste non-hybride LMP1 was de SMP Racing auto met Mikhail Aleshin, Vitaly Petrov en Brendon Hartley. Het drietal werd op 11 ronden gezet. Achter de Toyota’s was er echter wel een wisseling van de derde positie. De Rebellion Racing-auto pakte de leiding nadat de andere SMP Racing crashte. Een elektrische probleem aan de auto van Gustavo Menezes, Nathananel Brethon en Thomas Laurent zorgden er voor dat ze zes extra ronden verloren.

In de LMP2 ging de overwinning naar Jackie Chan DC Racing en mochten Jordan King, David Heinemeier Hansson en Will Stevens naar de hoogste trede van het podium. Door de nodige pech en uitvallers in de LMP1, behaalden de drie coureurs zelfs de vierde plek algemeen. Nicolas Lapierre Pierre Thiriet en Andre Negrao werden tweede in de Signatech Alpine A470 Gibson. Terwijl de DragonSpeed Oreca met Anthony Davidson, Robert Gonzalez en Pastor Maldnonado de laatste plek op het podium claimden. Ondanks dat Maldonado bij het opkomen van het rechte stuk nog de bandenstapels in ging en zijn achterspoiler verloor.

Racing Team Nederland eindigde in de LMP2 op 9 ronden achterstand op de 5e plek, gevolgd door de auto van Ho-Pin Tung op 30 ronden achterstand. Het Nederlandse team had zich op plek 3 genesteld, nadat zij van achteraan moesten starten. Het team van Frits van Eerd verloor kans op deze positie door een gebroken telemetriekabel. Deze moest het team van de FIA vervangen.

Klik HIER voor de uitslag van de 1.000 Mijl van Sebring.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS