Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Allan McNish wordt Grand Marshal in Sebring: "We kunnen ons niemand beter bedenken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2019 17:53 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship en IMSA WeatherTech SportsCar Championship hebben Allan McNish aangewezen als de Grand Marshal voor de 12 uur van Sebring en 1.000 Mijl van Sebring. De twee races worden in het weekend van 13 tot en met 16 maart gereden op de Sebring International Raceway in Flordia.

Allan McNish

“Het is een eer om voor beide evenementen tot Grand Marshall benoemd te worden en ik kijk erg uit naar het weekend”, zei de Schot. “Sebring is een mooi old-school circuit met fantastische fans en altijd ongelofelijk spannende races. Ik had het geluk om de 12 uursrace vier keer te winnen en dus vele herinneringen van mooie gevechten gedurende deze achterliggende jaren te hebben. Wanneer je daar wint, weet je dat je een belangrijke overwinning behaald hebt en elke uitdaging verslagen hebt, zowel technisch als fysiek.”

Beide organisaties vinden McNish de perfecte keuze om de belangrijkste marshal voor het evenement te zijn. “Er zijn een paar coureurs die gelijk zijn aan Allan's excellente carričre als endurance-coureur. Bovendien moeten zijn grote vaardigheden als commentator en journalist niet worden vergeten en nu heeft hij ook nog zijn persoonlijke succes als teambaas”, reageerde de CEO van het WEC, Gerard Neveu. “Zijn succes in Sebring maakt zijn terugkeer naar Sebring tot een waardevol moment voor de fans en de deelnemers. We zijn daarom blij dat hij heeft ingestemd om als Grand Marshal te dienen. We kunnen ons niemand beter bedenken voor deze rol.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS