Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ACO president Pierre Fillon: één bandenleverancier voor de nieuwe Hypercar-teams

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2018 16:41 • Print artikel

De nieuw aangekondigde Hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship, die vanaf 2020 de LMP1 gaat vervangen, krijgt één bandenleverancier. Deze leverancier gaat drie type slicks ter beschikking stellen, samen met twee verschillende type regenbanden.

Pierre Fillon Le Mans

De bandenregels werden tijdens de aankondiging van het technisch reglement van de Hypercars bekend gemaakt. De FIA en ACO gebruiken deze regels als één van de maatregelen om de kosten in deze nieuwe topklasse te reduceren. De organisaties willen dat de teams per seizoen niet meer dan 20 miljoen euro gaan besteden. Wat overigens aanzienlijk lager is dan wat eerder dit jaar bekend maakte. Er werd toentertijd gesproken over 25-30 miljoen euro. Op dit moment mogen er meerdere LMP1-bandenfabrikanten banden leveren, alhoewel alleen Michelin op dit moment levert aan de diverse teams. Volgens Pierre Fillon, president van de ACO, is de keuze voor één bandenleverancier met name op verzoek van alle fabrikanten.

De sportieve reglementen van deze nieuwe klasse moeten nog bekend gemaakt worden, maar er is al wel bekend dat het testen verder aan banden wordt gelegd. Waarbij de teams overigens alleen toegang tot hun auto’s hebben als deze buiten Europa zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS