Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aanpassingen in de Balance of Performance voor de GTE-auto's in 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2018 20:47 • Print artikel

De FIA en ACO heeft aanpassingen doorgevoerd in de aanloop naar de 24 Uur van Le Mans, aan de Balance of Performance bij vijf van de zes fabrikanten in de GTE-Pro. Drie fabrikanten hebben een aanpassing aan het gewicht gekregen, terwijl er over de hele breedte aanpassingen aan de turbochargers zijn doorgevoerd.

24H of Le Mans Aston martin
De nieuwe Aston Martin Vantage GTE krijgt meer boost, waarbij een kleinere toename is gegeven aan de BMW M8 GTE en de Ferrari 488 GTE. De Ford GT heeft een kleine afname gekregen, maar daar tegenover staat dat men minder gewicht heeft. Wat ongeveer 13 kilo is. De BMW daarentegen heeft 13 kilo meer gewicht gekregen. De Corvette C8.R wordt 10 kilo zwaarder.

De brandstof capaciteit van de Aston Martin wordt vier liter meer en de BMW daarentegen krijgt vier liter minder. De Ford mag twee liter brandstof minder meenemen. De maximale stintlengte voor de auto’s blijven 14 ronden. De snelste auto van de testdag, de Porsche 911 RSR, krijgt geen aanpassing.

In de GTE-Am is er alleen een aanpassing geweest bij de Aston Martin Vantage GTE. Deze mag twee liter brandstof meer meenemen. Overigens hebben de FIA en ACO het recht om gedurende de hele Le Mans-week tot aan de start, aanpassingen in de BoP toe te passen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS