Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

62 auto's gaan deelnemen aan de 24 Uren van Le Mans 2019 + DEELNEMERSLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 16 april 2019 12:05 • Print artikel

Een belangrijke primeur voor de 87e editie van de 24 Hours of Le Mans en de Grande Finale van het FIA World Endurance Championship op 15 en 16 juni is de deelname van een recordaantal deelnemers. De Automobile Club de l'Ouest breidt het startveld uit naar 62 teams. High Class Racing en United Autosport treden nu ook toe tot het veld!

Automobile Club de l'Ouest 24 Uren van Le Mans 2019
 
Het werk aan de uitbreiding van de pitlane begon enkele weken geleden en de Automobile Club de l'Ouest is verheugd om 62 teams uit te nodigen voor de 24 uur van Le Mans op 15-16 juni, twee meer dan vorig jaar, namelijk High Class Racing en United autosport.
 
"In februari kreeg het selectiecomité een zwaardere taak dan het in het verleden al vele jaren heeft gedaan", legt Pierre Fillon, president van de Automobile Club de l'Ouest, uit. "Er waren 75 aanvragen - allemaal van een hoog kwaliteitsnivaeu - en het was bijzonder moeilijk om er 60 te selecteren. We kwamen al snel tot de conclusie dat we een manier moesten vinden om de extra aanmeldingen ook te accepteren. Dat deed ons besluiten om twee pitboxen aan de pitlane toe te voegen. 62 deelnemers kunnen gaan deelnemen aan de 2019-editie van de 24 Uren van Le Mans, een recordaantal en een teken dat deze race net zo populair is als altijd."

Pierre Filon Le Mans RX foto Peter Vader
 
Er worden twee tijdelijke garages geplaatst naast de reeds bestaande, richting de ingang van de pitlane. Zij zijn al in gebruik tijdens de Test Day op 2 juni en blijven dat tot het einde van de race op 16 juni. Het project is georganiseerd en aangepast om deelnemers en toeschouwers in optimale omstandigheden te ontvangen.
 
Het circuit van 13,626 kilometer verwelkomt daarom een ​​record van 62 deelnemers op 15 juni. Sinds 2016 waren er maximaal 60 pitboxen beschikbaar voor de diverse teams. De laatste twee deelnemers die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het programma zijn twee LMP2-teams van de reservelijst: High Class Racing schrijft de #20 ORECA-Gibson in en United Autosports de #32 Ligier JSP 217-Gibson.
 
Het wordt het grootste startveld ooit van de 24 uur van Le Mans dat komende juni op Circuit La Sarthe van start gaat!

Deelnemerslijst 24 Uren van Le Mans 2019:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS