Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

6 uur van Interlagos vervangen door een wedstrijd op Circuit of the Americas USA

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2019 17:06 • Print artikel

Recent gaf de directeur van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC), Gerard Neveu al aan dat de 6 uur van Sao Paolo onzeker was. De Fransman adviseerde de teams zelfs om nog geen vliegtickets te kopen. Inmiddels is bekend geworden dat de wedstrijd vervangen gaat worden door een wedstrijd op de Circuit of the Americas (COTA) in Austin USA.

FIA WEC Toyota Austin circuit of the Americas

De organisatie van de FIA WEC heeft inmiddels bekend gemaakt dat er grote problemen zijn bij de lokale organisatie, waardoor het besluit genomen is om de wedstrijd af te gelasten. De plek op de kalender van 2019/20 wordt nu overgenomen door COTA. De wedstrijd in Amerika moet nog toestemming gaan krijgen van de FIA World Motor Sport Council, maar staat gepland voor 22-23 februari en krijgt de lengte van 6 uur. Dit is 3 weken na de oorspronkelijke datum van de wedstrijd in Interlagos.

Deze latere datum is om te voorkomen dat er een samenloop met de NFL Super Bowl is, welke in het eerste weekend van februari wordt gehouden en de Formule E-race in het derde weekend van februari. Daarnaast valt de wedstrijd ook niet samen meer met de Bathurst 12 Uur. Er is wel een samenloop met de seizoenfinale van de Asian Le Mans Series, die in Buriram rijdt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS