Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Wordt Nicholas Latifi de nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso in de Indy Car?

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juni 2018 07:36 • Print artikel

McLaren is nog niet in staat om in de Formule 1 voor het podium te vechten. Toch gebeurt er genoeg rondom het team. Recent investeerde de vader van Formule 2-coureur Nicholas Latifi in het bedrijf uit Woking. Daarnaast worden de signalen sterker dat McLaren vanaf 2019 ook in de IndyCar gaat rijden. Fernando Alonso wordt daarbij genoemd als mogelijke coureur. De Spanjaard was in 2017 al dicht bij de overwinning en lag zelfs aan de leiding.

Williams


Het gerucht dat Alonso in 2019 naar de IndyCar vertrekt worden steeds sterker. Een andere naam die valt potentiële coureur is die van Nicholas Latifi. De Canadees heeft nog niet genoeg punten om zijn superlicentie binnen te halen. Daarvoor zijn 40 punten nodig en hij staat op dit moment op 20 punten. Een positie binnen de top 5 van de Formule 2 moet hem genoeg punten opleveren. De weg naar de IndyCar is een mooi alternatief. De coureur krijgt de kans om IndyCar te rijden en alsnog zijn FIA-licentie binnen te halen om in de Formule 1 te komen.

“Volgens bronnen in de paddock is het plan om Latifi junior samen met stercoureur Fernando Alonso in het nieuwe IndyCar avontuur in te zetten”, zo meldt Grand Prix News. “In eerste instantie kijkt het team naar toetreding tot een bestaand team als Andretti en op een later moment wil het team een volledig onafhankelijk opereren."

Het wordt meer en meer duidelijk dat Alonso klaar is met de Formule 1. Met het voorgestelde budgetplafond voor de hoogste klasse van de autosport in 2021 krijgt McLaren interesse in andere kampioenschappen en kan daarmee ook Alonso behouden. Daarmee lijkt het team beter voor de dag te willen komen in de toekomst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS