Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Will Power begon in de laatste ronden al te schreeuwen: "Het laatste vakje wat afgevinkt moest worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 mei 2018 04:16 • Print artikel

Will Power begon te schreeuwen tijdens de laatste ronden van de Indy 500, toen hij wist dat hij de race ging winnen. De overwinning van de coureur kwam tot stand toen hij Ed Carpenter bij de laatste herstart van zich af kon houden.


Door de vele gele vlaggen werd het veld gescheiden in de strategie. Stefan Wilson, Jack Harvey en Oriol Servia zaten in een ander ritme met het bijtanken. Het drietal zochten de grens op waardoor Harvey en Wilson vlak voor de finish moesten stoppen. Power lag ruim voor Servia en begon dus in de laatste ronde te schreeuwen.

“Het is overweldigend, ongelofelijk”, reageert Power tegen het Engelse Autosport. “Het is grappig, je vergeet waar je bent. Je bent zo ondergedompeld in de race. Je realiseert het je niet. Bij de witte vlag begon ik te schreeuwen, omdat ik wist dat ik ging winnen. Ongelofelijk, ik ben nog nooit zo opgetogen geweest.”

“Ik heb geschreeuwd zoals ik nog nooit geschreeuwd heb. De laatste twee ronden, de laatste ronde, het zien van de witte vlag, het geblokte, ik bedoel, je kan het niet uitleggen. Het is wat ik zo nodig had, wat ik zo graag wilde en het kwam uit. Iedereen hier weet hoe dat zou voelen. Je wilt iets zo graag, het komt er bij je uit door hard te werken en vastberadenheid.”

Volgens Power was de betere herstart ten opzichte van Carpenter cruciaal was. “Bij de herstart was ik erg vastberaden”, zegt Power. “Ik wist dat ik een run moest hebben op deze jongens, tenminste 1 van hen pakken bij de eerste bocht, wat ik niet deed. Als ik er voorbij was, dan denk ik dat het potentieel; 'game over' was. In de schone lucht was ik erg agressief bij de herstarts. Ik startte elke keer op een ander plek en kon een jump maken ten opzichte van Ed. Ik wist dat als we gingen vechten in bocht 1, het een probleem creëert. Erg goede herstarts als je er naar kijkt. Ik werd nooit uitgedaagd.” Volgens de IndyCar-coureur heeft hij met de winst in de Indy 500 alle vakjes afgevinkt met de doelen in zijn carričre. “Het was het laatste vakje wat afgevinkt moest worden, om als een succesvol coureur gezien te worden” zegt Power. “Ik ben nog niet klaar. Ik heb nog genoeg tijd over om meer Indy 500s, kampioenschappen en races te winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS