Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Scott Dixon had de pole voor de Indy 500 niet verwacht: "Om eerlijk te zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 mei 2017 01:46 • Print artikel

Scott Dixon veroverde de pole position voor de Indy 500, maar hij denkt niet dat hij deze gepakt had als Sebastien Bourdais in de ‘fast nine’ had gestart. De Fransman ging er op zaterdag tijdens de kwalificatie voor de snelste negen keihard vanaf. De bolide knalde tegen de muur en ging over de kop. Bourdais liep meerdere fracturen op. Hij is in het ziekenhuis herstellende. Dixon zette een gemiddelde tijd neer van 232,164 mijl per uur, waarmee hij het record van Arie Luyendijk uit 1996 uit de boeken reed.

2017 Indy 500


“Ik moet een blijk van erkenning uitspreken richting Sebastien Bourdais”, reageerde Dixon na de kwalificatie tegen het Engelse Autosport.com. “Ik zag hem en hij deed het goed. Hij is een teamgenoot van me in het Ford GT-programma. We hebben over de jaren veel tijd samen doorgebracht en hij is een fantastisch coureur. Om eerlijk te zijn denk ik dat hij degene zou zijn geweest die de pole had gepakt. Ik weet dat hij snel weer hersteld zal zijn en hopelijk kan hij heel snel weer in de auto zitten.”

De Chip Ganassi-coureur was verbaasd over zijn openingsronde met 232,595 mijl die de snelste was in 21 jaar. “Ik dacht dat de meter kapot was gegaan op het stuurwiel en een fout getal toonde”, vertelde de coureur over zijn verbazing. “Ik denk niet dat we zo’n snelheid verwacht hadden. Ik besprak het met mijn engineer Chris Simmons en dacht dat we teveel aangepast hadden in onze zoektocht naar nog meer downforce. Maar hij had zoiets van: ‘Maak je niet druk, het komt goed. Het gaat goed komen’. Toen ik dat eerste getal zag, dacht ik: 'Wow, wat indrukwekkend!' Dus ook een enorme dank aan Honda. Ze hebben ongelofelijk hard gewerkt aan de motor. Ook zij pushten zeker tot de limiet.”

Door het slechte weer was het rijden in de kwalificatie set-up beperkt. Dat maakte de hele kwalificatie wel zwaar, onthult Dixon. “Het was een beetje raar dat we beide dagen niet veel reden in de training, dus was het in de kwalificatie voor mijzelf en mijn teamgenoten een kwestie van gewoon in de auto stappen en dat is wel lastig. Ik had dat niet eerder gedaan”, aldus Dixon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS