Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

McLaren met Schmidt Peterson naar de IndyCar - Zak Brown: "Elkaar helpen om onze gelijke ambities te bereiken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2019 18:09 • Print artikel

McLaren heeft bevestigd dat het volgend jaar met Schmidt Peterson gaat rijden in de IndyCar. De auto’s waar dit jaar Marcus Ericsson en James Hinchcliffe mee rijden, worden omgedoopt tot Arrow McLaren Racing SP. Met het partnerschap blijven de oprichters Sam Schmidt en Ric Peterson het team aansturen, terwijl McLaren’s sportief directeur Gil de Ferran binnen McLaren Racing een toegewijde IndyCar-groep gaat aansturen. Volgens McLaren Racing-directeur Zak Brown is de terugkeer niet alleen een commercieel platform om verder te groeien als merk in Noord-Amerika, maar ook de competitie met enige van de beste teams in de internationale motorsport.

McLaren met Schmidt Peterson naar de IndyCar

“Dit team levert McLaren de juiste synergie als een strategische partner voor onze terugkeer in de sport”, aldus Brown. “We geloven dat we elkaar kunnen helpen om onze gelijke ambities te bereiken. Sam Schmidt en Ric Peterson hebben een solide basis gebouwd en we kijken er naar uit om samen te werken om het team naar het volgende niveau te brengen.”

Het team blijft rijden met de Chevrolet-motoren. Dat is dezelfde motor waarmee Fernando Alonso dit jaar zonder succes terugkeerde naar de Indy 500. Schmidt is extreem trots op het team dat hij met Peterson heeft opgebouwd en dat een legendarisch merk als McLaren besloten heeft om een partner te worden, zodat Arrow Mclaren Racing SP wordt gevormd in de IndyCar. “Arrow is een ongelofelijke partner, dat sinds 2015 een integraal onderdeel is geweest van onze groei als team en bij de creatie van dit nieuwe partnerschap”, aldus Schmidt. “De combinatie van technische middelen en commerciële kansen voor McLaren en Arrow om een winnende combinatie neer te zetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS