Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Marcus Ericsson kijkt uit naar Indycar-debuut: 'Vanaf de buitenkant ziet het er erg leuk uit'

Uitgegeven door Stefan Kerk • 11 november 2018 17:11 • Print artikel

Marcus Ericsson gaat na vijf jaar de Formule 1 deels verlaten. De Zweed blijft nog aan als derde coureur bij Alfa Romeo Sauber, waar hij de laatste vier jaar heeft gereden, maar gaat daarnaast fulltime in de Indycar Series rijden.

F1 Indy Car

Ericsson liet tijdens de persconferentie op donderdag weten dat hij enorm genoten heeft van zijn tijd in de koningsklasse van de autosport: “Het waren vijf geweldige jaren voor me, maar ze waren ook zwaar. Ik heb vaak achterin gereden. Als je in de lagere categorieën constant voor podiumplaatsen vecht, dan is dat wel wennen. Die podiumplekken zijn nooit een realistisch doel geweest. Dat is ook waarom ik zoveel zin heb in volgend jaar, ik kan zeer waarschijnlijk weer meedoen om de winst.”

Ericsson kijkt dan ook uit naar het komende jaar: “Ik heb het team ontmoet en het zag er allemaal erg positief uit. Ik denk dat de Indycars er vanaf de buitenkant erg leuk uitziet, dus ik kan niet wachten om te beginnen.”

Ook werd de Zweed nog gevraagd of hij de Indycars ziet als een weg om terug te keren in de Formule 1. Ericsson: “Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Ik denk dat ik wel een tijdje in Amerika te vinden ben. Ik ga richting de Indycars om me volledig te richten op mijn races daar. Een terugkeer in de F1 sluit ik nog niet uit, maar we zullen zien wat de toekomst brengt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS