Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Keert Fernando Alonso terug naar Indy500 met een Honda-motor? "Baal ook dat we McLaren vorig jaar niet konden helpen"

Uitgegeven door Bart • 25 juni 2018 06:21 • Print artikel

Fernando Alonso kan mogelijk in de IndyCar aan de slag bij een Honda aangedreven auto. De directeur van Honda Motorsport Masashi Yamamoto staat open om de Spaanse tweevoudig wereldkampioen Formule 1 naar de IndyCar te halen. Alonso mist alleen de winst in de Indy500 nog om de Triple Crown of Motorsport te winnen.

Fernando Alonso


De jacht op de Triple Crown drijft Alonso automatisch richting de IndyCar. Ook zijn huidige team McLaren denkt aan een overstap naar het team van Andretti Autosport, waar Alonso ook vorig jaar de Indianapolis 500 reed. Alonso heeft natuurlijk een slechte ervaring met Honda, maar dat is geen belemmering voor Yamamoto. “Ik sta daar vrij neutraal in. Ik baal ook dat we McLaren vorig jaar niet konden helpen hun doelen te halen. Wat betreft de IndyCar ben ik alleen een adviseur, America Honda beslist. Maar ik vind Fernando een fantastische coureur.”

Teambaas Eric Boullier hoopt Alonso te behouden voor McLaren. “We willen hem graag bij de McLaren-familie houden. Volgens mij heeft Fernando nog geen beslissing over zijn toekomst genomen, dus we moeten afwachten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS