Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

IndyCar wil toevalligheden uit de races halen: regels worden tegen het licht gehouden

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 oktober 2017 08:29 • Print artikel

De IndyCar wil de ‘toevalligheden’ uit de races in 2018 halen, door de regels aan te passen voor pitstops onder de gele vlag. Tot het afgelopen jaar konden IndyCar-coureurs die net voor een volledige gele-vlag-situatie de pits in gegaan waren, profiteren ten opzichte van de coureurs die moesten wachten tot de vlagsituatie was opgeheven. Volgens Jay Fray, verantwoordelijk voor de competitie en operatie van het kampioenschap, is dit te verwarrend.

2017 IndyCar


“Na elk seizoen kijken we wat we het vorige seizoen deden en onderzoeken we wat we beter kunnen doen”, verklaarde de directeur tegen het Engelse Autosport. “We kijken welke technologie er is voor 2018, die er in 2017 mogelijk niet was en proberen uit te vinden of dat kan helpen bij wat we nu doen. Het sluiten van de pits onder geel valt onder de discussiepunten. Alles wat we kunnen doen om de baanpositie en de racevolgorde minder toevallig te maken, is juist beter. We zijn het verplicht naar de teams, de coureurs en onze fans om te komen met een oplossing die dingen niet ‘toevallig’ maken."

“Er is de puurheid van het evenement wat overwogen moet worden, maar ook het veiligheidselement moet overwogen worden”, lichtte de Amerikaan toe. “Kunnen we van daaruit een soort van hybride procedure maken, dat pitsluitingen niet automatisch zijn? Kunnen er momenten zijn dat we de pits niet sluiten en een moment dat we dat wel doen? Misschien doen we het anders per soort locatie. Sommige van onze beperkingen worden veroorzaakt door de diversiteit van de banen in het kampioenschap. Wanneer we naar stratencircuits gaan, zijn er zeker dingen die we niet kunnen doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS