Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

IndyCar-keuze McLaren niet afhankelijk van Fernando Alonso: "Er zijn een paar scenario's"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2018 22:24 • Print artikel

Fernando Alonso won afgelopen weekend de 24 uur van Le Mans en moet nu alleen nog de Indy 500 winnen om als tweede coureur in de geschiedenis na Graham Hill de Triple Crown op zijn naam te schrijven. De geruchten worden steeds sterker dat de Spanjaard aan het einde van het jaar de Formule 1 de rug toekeert en richting Amerika gaat om zijn droom na te jagen.

Fernando Alonso


“Wel of niet de IndyCar doen, wordt niet gedreven door wat Fernando wil of niet wil doen”, zegt McLaren-directeur Zak Brown tegen ESPN. “We kunnen het met hem doen, als dat is wat hij besluit. We kunnen het ook zonder hem doen. We kunnen geen beslissingen nemen die gebaseerd zijn op wat een coureur wil. Als hij met een ander team gaat racen, schrikt ons dat niet af om ook te gaan racen. We gaan met Fernando in overleg over de lange termijn. Ik denk dat het zijn eerste keuze is om bij de McLaren-familie te blijven.”

De verwachting is dat als McLaren terugkeert naar de IndyCar, dat dat in eerste instantie met een auto bij een bestaand team is. Volgens Brown liggen er twee opties op tafel, maar heeft het geen impact op het Formule 1-programma. “We moeten gaan beslissen wat we gaan doen en hoe we het gaan doen", zegt de Amerikaan. "Er zijn een paar scenario's, maar we zitten dicht bij een beslissing. We zijn een groot bedrijf, dus het ene heeft niets met het andere te doen. Als we besluiten om in de IndyCar of het World Endurance te stappen, heeft dat niets met de Formule 1 van doen."

ACTIE: THE SUB® Black Edition - Thuistap met elegante zwarte behuizing. Past perfect in iedere keuken! Tot en met zondag 24 juni geeft Heineken 10 euro korting op THE SUB Black edition. Gebruik hiervoor de promotiecode: KORTINGSCODE10

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS