Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

IndyCar-concurrenten nu al onder de indruk van Fernando Alonso: "Ongehoord! Negen dagen trainen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 06:44 • Print artikel

Fernando Alonso maakt dit jaar zijn debuut in de Indianapolis 500. De McLaren Formule 1-coureur stapte begin mei voor het eerst in een IndyCar. Alonso maakt nu al een snelle leercurve door. Kan hij dit jaar mee vechten om de overwinning? Ondanks dat de Spanjaard slechts een rookie is, is het niet lastig voor de andere 32 coureurs om respect te hebben voor de coureur die tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 is. De Spanjaard was de eerste coureur die twee miljoen kijkers trok tijdens zijn aller eerste test op de Brickyard. Een aantal wat zelfs de wintertest in de Formule 1 niet lukte en diverse raceklassen zouden jaloers zijn op zulke kijkersaantallen.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“Ik bedoel, het is Fernando Alonso”, vertelt IndyCar-coureur Conor Daly tegen de Indianapolis Star. “Ik denk dat hij echt een goede vent is en ik denk dat hij echt geniet van de hele ervaring. Ik heb in Europa geracet, ik weet hoe het daar is. In Europa zijn de fans fantastisch, maar sommige mensen in de autosport zijn juist erg lastig om mee te werken. Hier denk ik dat hij kan proeven aan de echte fantastische fans en net zo’n goede omgeving om in te racen.”

Dat Alonso bij zijn eerste deelname al gelijk de drive heeft om de race wil winnen, maakt zijn deelname alleen maar boeiender. Daardoor zijn er zoveel ogen op de coureur gericht, die de Grand Prix van Monaco laat schieten.

“Als je een race als nieuweling gaat doen, ondanks dat dit de grootste wedstrijd is, dan is de Indy 500 degene om te doen”, zo vertelde Alexander Rossi, de winnaar van de Indy 500 van 2016, over de belangrijkste IndyCar-wedstrijd van het jaar. “Je hebt negen dagen om te trainen, wat ongehoord is in vergelijking met elke andere race. Je hebt ongelofelijk veel tijd om het stap-voor-stap te doen, genoeg tijd om de informatie te verwerken, met mensen te praten. Hij gaat snel uit de startblokkenblokken komen, dat is geen issue. Dat hij hier is, is een enorme opsteker voor de IndyCar-series en toont hoe belangrijk deze race is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS