Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Fernando Alonso geeft tekst en uitleg over falen kwalificatie Indy 500: "Niet de juiste filosofie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2019 08:30 • Print artikel

Fernando Alonso heeft zich niet gekwalificeerd voor de Indianapolis, waardoor de coureur aan het einde van de maand niet voor de Triple Crown of Motorsport kan gaan. De belangrijkste Amerikaanse race op de Brickyard is daarmee op een teleurstelling uitgelopen voor zowel de Spanjaard als McLaren. Het antwoord van de voormalig Formule 1-coureur waarom het niet gelukt is, is simpel.

Fernando Alonso Indy 500

“We waren niet snel genoeg, niet alleen vandaag. Het hele evenementen waren we een beetje aan het stoeien”, aldus Alonso tegen het Engelse Autosport. “Maar vooral deze vier ronden in de kwalificatie, zijn vier ronden waar je voluit gaat. Er is niet groots aan. Zolang je niet lift, is het min of meer de snelheid van de auto, wat je op positie één of ergens anders zet. We hadden meerdere pogingen en op verschillende tijden. We hadden oké moeten zijn als de auto snel genoeg was, maar we waren niet in staat om dat te bereiken.”

“Ik deed mijn best, elke poging. Ik reed met een slappe auto en liftte niet. Ik reed met een onderstuurde auto en ik liftte niet. Ik reed met een lekke achterband en ik liftte in de laatste ronde, omdat ik de bocht niet kon halen.”

McLaren maakte nog wel een deal met Andretti Autosport om haar set-up te gebruiken met schokbrekers en dempers om een laatste inspanning te doen om de race te halen. “We gingen naar buiten met een experiment die we gedurende nacht deden”, vertelde de Spanjaard. “We hadden alles aan de auto veranderd, omdat we dachten dat we misschien iets anders nodig hadden om de race met wat vertrouwen in te gaan. Maar zelfs als we ons hadden gekwalificeerd, dan hadden we misschien niet de juiste filosofie voor de race. We gingen naar buiten zonder te weten wat de auto in bocht 1 ging doen, maar we gingen nog steeds voluit. We hebben het geprobeerd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS