Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Ed Carpenter kan zichzelf wel voor zijn kop slaan: "Maar achteraf had ik de kans moeten...

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 mei 2018 04:28 • Print artikel

Ed Carpenter behaalde een mooie tweede positie tijdens de Indy 500 van 2018, maar baalt op het moment nog van het missen van de overwinning. De IndyCar-coureur kan zichzelf wel een schop verkopen, omdat hij winnaar Will Power eerder niet aanviel bij de herstart.

2018 Indy


Het was overigens voor Carpenter zijn beste resultaat tijdens een Indy 500. De coureur lag de eerste helft van de race aan de leiding, maar viel terug achter Power. Na de crash van Sebastien Bourdais viel hij Power echter niet aan, waardoor hij de overwinning mogelijk mis liep. “We verloren de leiding tijdens een van de pitstops, dus we moeten naar de data kijken of ik een slechte in-lap had”, zei Carpenter tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat de stops van de jongens fantastisch waren. Ik had een out-lap waar ik in een rare stroom van verkeer terecht kwam. De baanpositie is zo kritisch. Later in de race bespaarde iedereen brandstof en de jongens vertelden me dat Will en Simon (Pagenaud red.) betere ronden dan mij reden op dat moment.”

“De eerste herstart dat ik achter hem zat, had ik een goede run. Ik denk dat ik hem had kunnen passeren en ik had zoiets van ‘ik ga hier gewoon zitten wachten en brandstof sparen’ en werk me naar hem toe bij de wissel. En toen kregen we de gele vlaggen. Toen was het geen brandstofrace meer.”

“Dat is waar ik mijzelf achteraf voor mijn kop kan slaan, maar op dat moment leek het de juiste beslissing. Maar achteraf had ik de kans moeten nemen op de baanpositie en me na dat feit om de brandstof moeten gaan bekommeren.” Power domineerde het einde van de race, nadat degene die de gok met de brandstof namen, nog moesten tanken en voorzichtig aan moesten doen om de brandstof te halen.

“Over een paar dagen ga ik me er beter over voelen”, zegt Carpenter. “Ik ben nog extreem trots op het hele Ed Carpenter Racing-team. We waren een van de twee meest consistente jongens, dag-in-dag-uit. Ik wens dat mijn teamgenoten er daar ook meer bij hadden kunnen zitten, maar het is even geleden dat ik hier een top 5 had, dus het voelt goed om in die positie te eindigen. Ik ben blij voor Will. Toen we hier voor het eerst kwamen na de samenvoeging van de IRL en ChampCar, haatte hij ovals en nu houdt hij ervan. We houden ervan om samen te racen. Wellicht rijdt hij ooit voor mijn team."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS