Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Aandeelhouders blokkeren McLaren's plan om naar IndyCar te gaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2018 20:09 • Print artikel

McLaren heeft haar plannen om in 2019 tot de IndyCar toe te treden geschrapt. Het plan om in Amerika te racen kwam door Zak Brown tot stand, maar een management- en prestatiecrisis van het Formule 1-team heeft een streep door deze droom van de Amerikaan gezet.De plannen zouden door de aandeelhouders en financiers van het team Mansour Ojjeh en de Bahreinse koninklijke familie in de ijskast gezet zijn, zo meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. Toch zegt Brown dat het nog steeds mogelijk is dat Fernando Alonso volgend jaar tijdens de Indy 500 zijn Triple Crown gaat proberen binnen te halen.

“Voor wat Fernando volgend jaar doet, zijn er diverse opties”, zegt de McLaren-directeur. “Hij wil de Triple Crown echt winnen en we willen dat graag met hem doen. Op het moment praten we nog niet over volgend jaar, maar alles is mogelijk.” Sommige mensen in de paddock geloven echter dat met Andrea Stelle en de aanstelling van Gil de Ferran bij McLaren, eigenlijk Alonso de scepter zwaait in Woking. Brown liet zelfs doorschemeren dat Alonso zelfs bij het besluit betrokken was om teambaas Eric Boullier te laten vertrekken.

“Ik werd niet geconsulteerd, ik werd geďnformeerd”, reageert Alonso tegen journalisten in Silverstone. “Stoffel werd ook geďnformeerd. Natuurlijk wilde Zak mijn mening weten over Andrea en Gil, maar ik respecteer volledig elke beslissing van hen.”

Ondertussen zegt Brown dat het nog wel jaren kan duren voordat McLaren weer gaat winnen. “Ik weet niet of het twee of tien jaar zal zijn", zegt de McLaren-directeur. "Realistisch gezien gaat het wel een tijdje duren op dit op te lossen. We moeten realistisch en eerlijk naar onszelf en onze fans zijn We hebben een lange reis te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS