Formule 1

Stoeltje Jean-Eric Vergne in gevaar door Max Verstappen, en wat met Sainz?

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 augustus 2014 14:41 • Print artikel

Heel autosport minnend Nederland staat op zín kop: Max Verstappen is de nieuwe Red Bull Junior. Hoewel velen de tickets voor de F1 Grands Prix in 2015 al aan het bestellen zijn omdat de Limburger dan aan de start zou verschijnen, lijkt dat ietwat voorbarig. In de Formule 1 is niets zeker totdat het officieel bekendgemaakt is, en zelfs dan nog zijn er haken en ogen. Toch valt niet te ontkennen dat het er goed uitziet voor Max Verstappen en de gehele Nederlandse autosport. Scuderia Toro Rosso zou zijn nieuwe werkgever moeten worden.

Max Verstappen verdringt Jean-Eric Vergne en Carlos Sainz Junior

Toch heeft de opmars van onze landgenoot ook een keerzijde voor een andere rijder: wie wordt er slachtoffer van de talentvolle Verstappen 2.0? Er lijken zelfs twee slachtoffers aanstaande te zijn. De kans is aanzienlijk dat Jean-Eric Vergne na dit seizoen het veld moet ruimen bij Toro Rosso. De Fransman is bezig aan zijn derde seizoen bij de renstal uit Faenza maar kan nog altijd niet echt imponeren. Halfweg het seizoen staat hij op elf punten, terwijl zijn rookie teamgenoot Daniil Kvyat zes punten gescoord heeft. De noodklok heeft geklonken voor de Fransman.

Nog een slachtoffer
Lange tijd wreef een andere Red Bull Junior in zijn handjes wanneer Vergne zijn auto langs de kant moest parkeren of werd verslagen door Kvyat: Carlos Sainz Junior. De Spanjaard zag zichzelf in 2015 al teamgenoot zijn van de Rus bij Toro Rosso. Momenteel imponeert de zoon van de gelijknamige rallylegende in de World Series by Renault en eenieder ging uit van een F1-debuut bij STR in het aanstaande seizoen. De komst van Verstappen maakt de situatie heel anders, want er is immers maar plaats voor een toptalent. Kvyat is zeker van zijn plekje dus Red Bull zal voor Sainz iets anders moeten bedenken. Caterham lijkt een serieuze optie, maar daar zal Sainz niet heel gelukkig van worden, gezien de huidige prestaties. Hoewel hij al jarenlang deel uitmaakt van het talentenprogramma van de energiedrankengigant, maakt zelfs het grootste talent kennis met de harde wetten van Dr. Helmut Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS