Formule 1

LIVERY: Mercedes F1 eert haar 200ste Grands Prix met een witte kleurstelling + FOTO'S

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2019 10:05

Mercedes rijdt tijdens haar thuisrace in Hockenheim haar 200ste Grands Prix. Dat gaat het weekend gevierd worden met een speciale livery. De auto gaat een hommage brengen aan de eerste automobiel race, die deze week 125 jaar geleden plaatsvond.

Het evenement wat op 22 juli 1894 een race was van Parijs naar Rouen. Op 28 juli 1894 verschenen 102 auto’s aan de start. De wedstrijd was onderdeel van een vier dagen durende autotentoonstelling. In totaal waren er acht kwalificaties van vijftig kilometer, waarna een wedstrijd over 126 kilometer verreden werd. De eerste coureur die over de finish kwam was ‘le Comte de Dion’. Deze coureur won echter niet de hoofdprijs, omdat hij in een stoomauto reed en gebruik maakte van een stoker.

De uiteindelijk winnaar was Albert Lemaître met een Peugeot, die slechts 3 pk had. Lemaître won 5.000 Franc met de Prix du Petit Journal. Overigens is de stad Rouen geen onbekende naam in de autosport. In 1952 werd er op het Circuit Rouen-les-Essarts voor het eerste een F1 Grand Prix georganiseerd, die werd gewonnen door Alberto Ascari. Daarna kwamen de F1-bolides nog vier keer naar het 6,542 kilometer lange circuit. In 1968 won Jacky Ickx de laatste wedstrijd in de Franse plaats. Tegenwoordig zullen de meeste mensen de plaats slechts kennen van de reis naar de 24 uur van Le Mans...