Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Bent Viscaal in de Formule 3 met HWA Racelab: "Je voelt dat er een goede sfeer hangt"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2019 14:59

AFFALTERBACH - De Nederlandse autocoureur Bent Viscaal zal dit seizoen uitkomen in het FIA Formula 3 Championship 2019 voor het team van HWA RACELAB. De getalenteerde 19-jarige inwoner van Albergen maakt de overstap vanuit de Euroformula Open, waarin hij in 2018 vice-kampioen werd met Teo Martin Motorsport. Viscaal licht zijn keuze voor HWA RACELAB toe. "Het succes dat HWA in de DTM had, is zeer indrukwekkend. Daarom ben ik erg verheugd om deel uit te maken van het F3-team van HWA RACELAB”, zei Viscaal.

Bent Viscaal HWA

Leerjaar
Bent Viscaal voelt zich thuis in deze omgeving van HWA. “De eerste paar dagen met het team zijn erg positief en je voelt dat er een goede sfeer hangt. Voor mij gaat dit seizoen vooral over het zoveel mogelijk leren. Ik kijk uit naar de uitdaging van de nieuwe serie van de Formule 3. Het gaan spannende races worden. De auto heeft meer PK’s dan ik gewend ben, maar daar zal ik snel aan wennen.”

Erg succesvol
Viscaal kende tot nu toe een succesvolle loopbaan. Bent won in 2015 het German Junior Kart Championship (DKM) toen hij uitkwam voor het KSM Schumacher Racing Team. Na zijn loopbaan in de kart stapte hij over naar de Formule 4 voor MP Motorsport. Daarin werd hij in 2017 vicekampioen in het Spaans F4 en eindigde als Runner-up in de Formula 4 NEZ. Daarin won hij de F4-races in Assen. In 2018 eindigde hij als runner-up en beste rookie in de Euroformula Open met een overwinning, 12 podiumplaatsen uit 16 races, vijf polepositions en vier snelste rondes.

HWA Dallara F3 2019

Veel potentie
HWA RACELAB verwelkomt de jonge Nederlander. "Ik ben verheugd om een erg getalenteerde en jonge autocoureur te kunnen verwelkomen in ons nieuwe Formule 3”, zei Thomas Strick, teambaas HWA RACELAB. ”In het verleden heeft Bent ons al zijn grote potentie laten zien. We kijken nu of we hem zo veel mogelijk kunnen ondersteunen met zijn verdere ontwikkeling. Ik weet zeker dat beide partijen ervan zullen profiteren."

Formule 3
HWA RACELAB is een van de tien teams in het nieuwe FIA ​​Formule 3-kampioenschap. Elk team zal drie auto's inzetten. De derde HWA RACELAB-rijder wordt binnenkort bekendgemaakt. De serie zal tijdens acht weekends in het voorprogramma van de Formule 1 aan het werk te zien zijn en wordt verreden over in totaal zestien races. Barcelona staat als eerste op de kalender, op 11 mei.