Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DKR Enigneering pakt kampioenschap in LMP3-klasse Michelin Le Mans Cup

Uitgegeven door Stefan Kerk • 24 september 2018 01:23

Op een regenachtige zaterdagmiddag pakte het Luxemburgse DKR Engineering de titel in de Michelin Le Mans Cup. De Nederlander Leonard Hoogenboom en zijn Duitse teamgenoot Jens Petersen reden na een moeilijk begin van de race naar een keurige derde plaats en haalden daarmee ook verdiend het kampioenschap binnen. De Ecurie Ecosse/Nielsen scoorde een één-tweetje nadat de leider in de race, Alexandre Coigny, zijn hoofd niet 'cool' wist te houden in de verraderlijke omstandigheden. De andere Nederlander in de race; Job van Uitert eindigde met zijn teamgenoot Farano als achtste.

DKR Engineering met Leonard Hoogenboom en zijn Duitse teamgenoot Jens Petersen kampioen Michelin Le Mans Cup

Bijna alle teams kozen bij de start van de twee uur durende endurance-race ervoor om op de slicks te starten, ondanks dat de baan al wat regen had opgevangen. Petersen begon de race op P8, maar een spin op de moeilijk te berijden baan en een pitstop direct erna, zorgden ervoor dat DKR een inhaalslag moest maken. Petersen reed constant en rukte op naar P6 toen hij naar binnen kwam voor de verplichte coureurswissel.

Toen was het de beurt aan Leonard Hoogenboom. De jonge Nederlander had ruim anderhalve minuut goed te maken op de leider in de race. Hij passeerde al snel twee auto’s en nam P5 over. Hoogenboom reed als een bezetene en was by far de snelste man op de baan. Met nog een half uur te gaan passeerde hij Warburton, die duidelijk veel moeite had met de condities op de baan. P4 leek alles te zijn wat er in zat, maar toen Coigny (Coolspeed), de leider in de race zijn rondetijden hard liet oplopen, leek het erop dat zelfs P3 er nog in zat. Van een inhaalactie kwam het niet. Coigny bezweek uiteindelijk onder de druk, verloor de controle in Pouhon en eindigde in de bandenstapel.

DKR Engineering

Meer dan de verdienstelijke derde plaats zat er uiteindelijk niet in. De twee Ecurie Ecosse/Nielsen bolides lagen te ver voor en pakten een 1-2 op het natte Spa. Hoogenboom, die dit seizoen al drie races wist te winnen met de DKR-bolide, kwam binnen op P3 en daarmee was het kampioenschap beslecht in het voordeel van het Luxemburgse team. Na de race deelden de stewards mee dat het team een straf van 43 seconden kreeg, waardoor het team nog maar 0.028 seconden voorsprong overhield op de nummer 4. Dit deed de pret niet drukken en de coureurs vierden hun feestje op het podium.