Formule 1

Nyck de Vries wint op imposante wijze Formule 2 hoofdrace en verslaat concurrent Lando Norris + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 28 juli 2018 19:01

BUDAPEST - De Nederlander Nyck de Vries heeft de Formule 2 hoofdrace gewonnen op de Hungaroring. De Vries versloeg in zijn Prema-bolide McLaren stalgenoot Lando Norris die tijdens de natte openingsfase van de race duidelijk sneller was, maar toen er gewisseld was naar slicks was de Nederlander onhoudbaar. De Nederlander, uitkomend voor Prema Power, won de 34 ronden tellende race uiteindelijk met 16 seconden voorsprong en werd op het podium geflankeerd door de Carlin-coureurs Norris en Sette Camara.

De hoofdrace op de 4,3 kilometer lange, veertien bochten tellende Hungaroring begon nat en werd daarom gestart op de natweer banden. Na drie ronden achter de safetycar werd de race uiteindelijk gestart en Carlin-coureur Sergio Sette Camera behield vanaf pole de leiding. Daarachter beleefde McLaren-junior Lando Norris een matige start, maar na te zijn teruggevallen vanaf P6 naar P9 vocht de Brit zich op imposante wijze weer een weg naar voren. In de tiende ronde verschalkte Norris zijn teamgenoot Sette Camara voor de leiding en terwijl hij verder uitliep wist ook Nyck de Vries voorbij te gaan aan de Braziliaan voor P2.

Halverwege de race wisselde de meeste coureurs met een opdrogende baan van regenbanden naar slicks en dat was het moment waarop De Vries vanaf P2 zijn achterstand op Norris begon goed te maken. De Nederlander maakte seconde na seconde goed op de leidende Brit en in ronde 27 wist de Prema-coureur in bocht tien voorbij te gaan aan Norris. Vervolgens deed De Vries precies dat wat Norris tijdens de natte fase deed, sloeg een gat naar de rest om de race uiteindelijk met ruim 16 seconden voorsprong te winnen.

Hoewel Sergio Sette Camara als derde over de finish kwam kreeg deze na de race een tijdstraf van tien seconde nadat hij in de laatste ronde Antonio Fuoco had aangetikt in het gevecht om P3. Hierdoor pakte Fuoco uiteindelijk alsnog de derde plaats en moest Sette Camara uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats.