Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Prema domineert eerste Formule 3-race in Zandvoort; Aron wint en podium Schumacher + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juli 2018 09:59

Prema Theodore heeft op dominante wijze de eerste race van het Europees Formule 3 kampioenschap in Zandvoort gewonnen. Het Italiaanse team legde beslag op de eerste vier plekken, waarbij Ralf Aron naar de hoogste trede van het podium mocht.

Na de start kwamen alle auto’s goed van de plek weg, waarbij Aron direct de leiding overnam van Guanyu Zhou. Mick Schumacher behield zijn derde plek, gevolgd door de Marcus Armstrong. Dat betekende al gelijk een geheel treintje coureurs van Prema Theodore Racing op de eerste vier plekken. De rijders zette direct de druk er direct op bij elkaar, waarbij Daniel Ticktum als eerste niet Prema-coureur kort op Armstrong zat. Achter de Red Bull-coureur had Jüri Vips een goede start. De coureur schoof van plek 8 op naar positie 6.

Vervolgens maakten Aron, Zhou en Schumacher zich langzaam los van het veld. In ronde 7 deed Zhou nog een aanval om de eerste positie terug te pakken. De Chinees zette de auto bij de Tarzanbocht naast die van Aron, maar kon zijn teamgenoot echter niet voorbijsteken. Na de poging liep het drietal verder uit op de rest van het veld. Na 13 ronden waren de drie Prema-coureurs al bijna twee seconden los van Armstrong en was het gevecht om de eerste twee plekken gestreden. Daarentegen kwam Schumacher in de slotfase nog onder druk te staan van zijn teamgenoot Armstrong.

Met nog vijf minuten te gaan probeerde Armstrong het gat te dichten naar de Duitser. Schumacher herkende het gevaar en schakelde een tandje bij, waardoor de opmars van zijn teamgenoot gestaakt werd en het podium bepaald was met een 1-2-3 voor Prema Theodore Racing in de volgorde van Aron, Zhou en Schumacher in een race zonder verdere incidenten. Achter de vier auto’s van het Italiaanse team deed Daniel Ticktum ondanks zijn vijfde positie, goede zaken voor de races 2 en 3. De Red Bull-junior zette de snelste tijd neer, waardoor hij in beide races vanaf pole position mag vertrekken.

De beste auto van Van Amersfoort Racing in het veld was Artem Petrov. De VAR-coureur kwam niet verder dan de 15e positie in het veld.