Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Mixed-feelings voor Richard Verschoor en Jarno Opmeer op de Red Bull Ring: "Racesnelheid super, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2017 05:42

Red Bull Ring (Oostenrijk) – KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op de Red Bull Ring tot twee keer toe een zekere puntenfinish in rook zien opgaan. Bij de eerste race van de Eurocup Formule Renault 2.0 passeerde de 16-jarige KTF Red Bull Junior als tiende de finish, maar werd door een tijdstraf teruggeworpen naar plaats elf, terwijl de MP Motorsport-piloot in race twee in de strijd om plaats vijf van de baan werd gereden. “We hebben veel extra snelheid gevonden, zeker in de races, en dat is bemoedigend. Helaas zie je het in de uitslag nog niet terug”, aldus Verschoor. Zijn teamgenoot Jarno Opmeer maakte in de eerste wedstrijd veel plaatsen goed en werd als 13de geklasseerd, terwijl het 17-jarige KTF-autorensporttalent in race twee na alweer een sterke inhaalrace geveld werd door een technisch probleem.

Richard Verschoor red Bull ring

De zevende ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 werd verreden op het Oostenrijkse Grand Prix circuit, de Red Bull Ring. Na de races van vorige week op de Nürburgring waren de KNAF Talent First-autorensporttalenten Jarno Opmeer en Richard Verschoor uit op revanche. In de kwalificatie voor de eerste race van het weekend klokte Verschoor in zijn groep de achtste tijd en moest daarmee de race vanaf plaats zestien beginnen. In de tweede kwalificatie verbeterde de 16-jarige KTF Red Bull Junior zijn tijd met bijna een seconde en pakte de zesde positie. Hoewel Verschoor slechts 0,278 seconden van de poleposition verwijderd bleef, betekende het in het extreem competitieve veld een twaalfde startplaats voor race twee.

Dat Verschoor echter duidelijk meer snelheid gevonden had, bleek in de eerste race. Vanaf de 16de startplaats had de MP Motorsport-piloot direct enkele concurrenten te pakken en wist met snelle rondetijden op te rukken naar de tiende plaats. Aan het eind van de wedstrijd was Verschoor zelfs een van de snelste rijders van het veld en bleef met zijn rondetijden slechts 0,3 seconden van de snelste raceronde verwijderd. Helaas kreeg de KTF Red Bull Junior na afloop vijftien seconden straf opgelegd omdat hij bij een inhaalactie een andere rijder gehinderd zou hebben. Daarmee zakte Verschoor naar een elfde plaats en viel net buiten de punten. In de tweede race meldde Verschoor zich nog verder in de kop van het veld. Met fraaie inhaalacties wist de MP Motorsport-rijder op te rukken naar de achtste plaats en sloot aan bij de strijd om plaats vijf. In de voorlaatste ronde leek de KTF Red Bull Junior als snelste rijder van het groepje nog minimaal twee plaatsen te gaan winnen, toen hij op het achterwiel werd aangetikt en in de grindbak verdween. “De snelheid was absoluut goed dit weekend. In de tweede kwalificatie zat ik er al dichtbij en de racesnelheid was super. Daar ben ik wel erg blij mee, alleen zie je het in de uitslagen en punten niet terug”, keek Verschoor met gemengde gevoelens op zijn raceweekend terug.

Jarno Opmeer

Opmeer reed in de kwalificatie voor race één naar de negende tijd in zijn groep en moest daarmee in de race vanaf plek 17 starten. Na een iets mindere start reed de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder een uitstekende inhaalrace waardoor hij als dertiende werd afgevlagd. De kwalificatie voor race twee verliep voor Opmeer een stuk moeizamer met als gevolg dat de MP Motorsport-rijder in de afsluitende race van de dag in het 30 auto’s tellende veld vanaf plek 27 moest beginnen. Ook nu bracht een mooie inhaalrace Opmeer de nodige plaatsen winst, maar aangeland in de top twintig moest de MP Motorsport-piloot met een gebroken uitlaat de pits opzoeken.

“De kwalificatie moet gewoon beter. In mijn snelle ronde maakte ik een fout en dan sta je in dit veld meteen achteraan en weet je dat het moeilijk wordt. De racesnelheid hadden we absoluut goed voor elkaar, want ik kon heel veel concurrenten inhalen. Maar van het eindresultaat kan ik natuurlijk niet heel blij worden”, aldus een teleurgestelde Opmeer.

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.