Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Manor MP Motorsport: "Geweldig weekend, met podiums in Monaco en Silverstone

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2015 12:14

Dennis Olsen heeft op Silverstone zijn beste resultaat van het seizoen in de Northern European Cup (NEC) voor Formule Renault 2.0 behaald. In de tweede wedstrijd van het weekend reed de Noor namens Manor MP Motorsport naar de tweede plaats.

Manor MP Motorsport

In hetzelfde weekend waarin het GP2-zusterteam in Monaco een derde plaats behaalde dankzij Sergio Canamasas, beklom het Nederlands-Engelse team ook in de Formule Renault het podium.

Omdat Olsen in de wedstrijd van zaterdag een vierde plaats veroverde, staat de jonge Noor nu in de top-drie van het kampioenschap. In het teamkampioenschap staat Manor MP Motorsport nu ook derde.

Olsens Italiaanse teamgenoot Ignazio D’Agosto, die het NEC-seizoen uitstekend begon met een podiumfinish op zijn thuiscircuit Monza, behaalde op Silverstone een zevende plaats als beste resultaat. Door in de tweede wedstrijd als 13e te finishen, haalde hij nog meer punten binnen. Daardoor staat hij nu vijfde in de tussenstand.

“Het was een geweldig weekend voor het hele team, met podiums op zowel Silverstone als Monaco”, aldus Manor MP-teammanager Sander Dorsman. “Het is een mooie beloning voor het harde werk van het team. Dennis deed het vooral in de tweede race uitstekend. Hij is het seizoen mooi van start gegaan: zijn derde plaats in het kampioenschap is een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen.”

“Ignazio had helaas pech in de tweede race, maar toch was het ook voor hem een goed weekend. Hij heeft aardig wat punten veroverd en staat nu vijfde in het kampioenschap. Tot zover gaat alles dus naar wens voor ons!”

Olsen begon de race van zaterdag vanaf de vijfde plaats. Die positie behield hij bij de start, waarna hij op jacht ging naar de vierde plaats. In Brooklands kwam zijn eerste poging, waarna hij in Luffield werd afgesneden. Toch pakte hij alsnog de positie van Darius Oskoui af. Daarna naderde de Noor tot op 0,7 seconden van de top-drie, maar hij eindigde uiteindelijk toch als vierde.

D’Agosto startte als negende en schoof meteen op naar de achtste plaats. Al snel zette hij Kevin Jörg onder druk voor de zevende plaats. In de derde ronde zat hij vol op de versnellingsbak van de Zwitser, om met een briljante passeeractie de positie te veroveren. Jörg liep aan het slot weer in, maar de Manor MP-coureur wist zijn plaats te behouden.

De wedstrijd van zondag werd onderbroken door een lange periode achter de safety car. Daardoor kon slechts de halve raceafstand op volle snelheid worden afgelegd. Olsen kwam fantastisch weg vanaf zijn derde plek en probeerde zich in Maggotts de tweede plaats toe te eigenen. Daarna werd de wedstrijd geneutraliseerd. D’Agosto klom intussen vanaf zijn 11e startplaats de toptien binnen.

Toen in de vijfde ronde eindelijk de groene vlag werd gezwaaid, stonden er nog maar 12 minuten op de raceklok. Olsen zat in Chapel vastgekleefd aan de achterkant van de auto van Jörg en gebruikte de Hangar Straight voor een slipstream, om de Zwitser vervolgens in Stowe te passeren. Al zette Jörg Olsen in de resterende vijf ronden onder zware druk, Olsen boog niet.

Teamgenoot D’Agosto boekte na de herstart eerst vooruitgang door in Stowe de negende plaats te pakken, maar in de zevende ronde werd hij weer een plaats teruggezet. Een ronde later verloor hij helaas diverse plekken toen hij in Abbey een aanval kreeg te verduren. D’Ignazio werd van zijn lijn gedwongen en gleed daardoor af naar de 13e plaats.

Manor MP Motorsport komt komend weekend opnieuw in actie, dan op Spa in de Eurocup voor Formule Renault 2.0