Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Steijn Schothorst zorgt voor Champagne en verstevigt leiding in de FR 2l NEC

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 juli 2014 10:21

Schothorst verstevigt leiding na eerste zege in NEC Formule Renault
Steijn Schothorst van Manor MP Motorsport heeft zijn voorsprong in de Northern European Cup (NEC) voor Formule Renault 2.0 uitgebreid door zaterdag op het F1-circuit van Spa-Francorchamps de negende ronde van het kampioenschap te winnen. Het was zijn eerste zege van het seizoen. Schothorst ging als tweede over de finish, maar door een tijdstraf van 30 seconden voor Kevin Jörg na een te snelle start werd de coureur van Manor MP Motorsport tot winnaar uitgeroepen. Met de zege heroverde hij ook de leiding in het kampioenschap. Na de race van vrijdag was hij die kortstondig kwijtgeraakt.

Steijn Schothorst Spa Francorchamps

“We zijn heel blij voor Steijn dat hij zijn eerste zege van het seizoen binnen heeft. We wisten dat het een kwestie van tijd was”, aldus teambaas Sander Dorsman. “De belangrijkste missie voor dit weekend was het uitbreiden van onze voorsprong in het kampioenschap. Dat is gelukt, dus iedereen in het team is zeer tevreden. Steijn liet een goed tempo zien en was dit weekend erg sterk bezig.”

Schothorst begon zaterdag de negende ronde van het kampioenschap vanaf de derde plaats op de grid. Dankzij een goede start klom hij meteen naar de tweede plaats. Die hield hij de hele wedstrijd vast, ondanks het aandringen van Louis Délétraz. De race werd twee keer onderbroken door de safety car, de eerste aan het begin, de tweede tot aan de finish.

Na een aanrijding tussen twee auto’s bij Les Combes kwam de safety car aan het begin van de zevende ronde opnieuw naar buiten, om buiten te blijven tot het einde van de wedstrijd. De snelste ronde van Schothorst was intussen de op één na snelste van de race.

Tijdens de race van vrijdag boekte Schothorst in de eerste ronde veel vooruitgang. Vanaf de zesde startplaats reed hij meteen de top-vier binnen. Daarna kon hij 11 ronden lang niet verder opklimmen in wat een statische wedstrijd bleek te zijn.

Het beste resultaat van Schothorsts Zuid-Amerikaanse teamgenoot Julio Moreno was een 12e plaats in de eerste race van het weekend. Nadat hij zich uitstekend als 11e had gekwalificeerd, verloor hij bij de start één plaats, maar halverwege de race maakte hij de positie weer goed.

Rondenlang wist hij zijn plaats te verdedigen tegen Raoul Owens, maar hij verloor de plek toch in de negende ronde. Toch was het zijn beste resultaat van het seizoen en daarmee een vervolg van een onafgebroken reeks puntenscores. In de NEC scoort de top-20 punten.

De volgende dag startte de Ecuadoriaan als 16e, maar voorafgaand aan het verschijnen van de eerste safety car viel hij terug naar de 18e plaats. Bij de herstart werd hij nog twee plaatsen teruggeduwd, maar Moreno liet dat niet op zich zitten en vocht zich terug naar een 16e plaats. Door zijn twee resultaten op Spa staat hij nu 17e in het kampioenschap.

“Julio reed fantastisch, zijn eerste top-12-positie was echt verdiend. Hopelijk kan hij daar volgend weekend op voortbouwen in de wedstrijden op Assen”, aldus Dorsman. “Het hele team gaat daar vol vertrouwen naartoe, we kijken er echt naar uit.”

Het NEC-team van Manor MP Motorsport keert nu terug naar Nederland voor het vijfde raceweekend van het kampioenschap, komend weekend (2-3 augustus) op Assen.