Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Robin Frijns maakt racedebuut in GP2: "Ik zie het als een nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Casper Bekking • 15 april 2013 10:02 • Print artikel

Robin Frijns maakt komend weekend in Bahrein zijn racedebuut in de GP2 Series. De talentvolle Nederlander komt in actie voor het Duitse Hilmer Motorsport, dat dit seizoen debuteert in het sterke talentenkampioenschap. De Sauber F1-tester maakte deze winter indruk tijdens diverse testdagen maar had niet voldoende budget om een stoeltje te bemachtigen. Nu kan de regerend kampioen van de World Series by Renault alsnog debuteren in de GP2, aangezien Hilmer hem gevraagd heeft om in te stappen zodat hij het team verder naar voren kan brengen.


“Hier ben ik enorm blij mee!”, aldus de enthousiaste Frijns tegenover RaceXpress.nl. “Het is natuurlijk fijn als je weer kunt rijden. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, het niveau in de GP2 is erg hoog. Bovendien is het een nieuw team. Ikzelf heb nog maar enkele dagen ervaring in deze auto achter de rug en de Pirellibanden zijn net als in de Formule 1 super moeilijk. Het gaat de eerste races niet eenvoudig worden maar we moeten hard werken, dan zal er vanzelf progressie te zien zijn.”

Hilmer Motorsport heeft afgelopen winter het kwakkelende Ocean Racing Technology overgenomen: “Zij hebben veel ervaring in huis gehaald, wat zich uitbetaalde tijdens de tests en eerste race. Toch zal het niet eenvoudig zijn: je vecht als nieuwkomer tegen de gevestigde orde die jarenlange ervaring heeft, met veel data van voorgaande seizoenen en coureurs met veel races achter de naam. Daar ben ik niet bang voor, ik zie het als een nieuwe uitdaging.”

“Het team wilde me graag hebben om hen verder naar voren te brengen. Ik zal wel even moeten wennen aan de banden, die moet ik nog goed onder de knie krijgen. Ook ik heb veel te leren in deze nieuwe klasse. Daarnaast ken ik het circuit niet maar ik heb er enorm veel zin in!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS