Formule 1

Mercedes teambaas Toto Wolff: "Het is aan Lewis Hamilton of hij in 2022 nog in de Formule 1 is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2021 10:09 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft een contract getekend, maar deze geeft genoeg aanleiding om te speculeren over de toekomst van de wereldkampioen in de Formule 1. De Brit heeft namelijk maar een contract voor één jaar getekend. Tegelijkertijd zegt teambaas Toto Wolff dat ze een lange termijn project aangaan omtrent de diversiteit in de sport. “We wilden het theater door laten gaan om inhoud te leveren voor de journalisten”, grapt Wolff tegenover journalisten in het Duits, zo meldt GrandPx.news. Overigens ontkent de Oostenrijker niet dat de coureur salaris heeft moeten inleveren.

Toto Wolff en Kewis Hamilton F1 Mercedes

“We leven in een ongelofelijk lastige tijd, ook economisch, en de automotive industrie kijkt ook tegen uitdagingen aan”, vervolgt de Oostenrijker. “Lewis is zich bewust van die situatie en heeft altijd loyaliteit aan ons getoond, dus was het geen lastig onderwerp.” Wat betreft het contract voor slechts één jaar zegt Wolff: “We hebben zo lang gewacht met de onderhandelingen, omdat we nu geen aanvullend tweede jaar wilden bespreken. Er zijn substantiële regelveranderingen in 2022 en we willen ook zien hoe de wereld zich ontwikkelt.”

Toch lijkt het erop dat Mercedes en Wolff over het jaar daarna, sneller in onderhandeling wil gaan met Hamilton. “De gesprekken voor 2022 gaan eerder beginnen, dan de 2021-deal”, bevestigt Wolff. “Het is altijd lastig om tijdens het racen wat tijd te vinden, maar we moeten ook lessen leren, bijvoorbeeld dat er externe factoren zijn die gesprekken kunnen vertragen en we willen niet weer in januari gaan eindigen.” Voor wat betreft het veto dat Hamilton zou hebben gekregen over de keuze van de tweede coureur, die inmiddels de Verstappen-clausule wordt genoemd, ontkent de Mercedes-teambaas de aanwezigheid in het contract. “Over dit specifieke onderwerp dat in de media werd genoemd, weet ik niet waar het vandaan komt. Maar het is niet waar”, zegt Wolff. “Ook andere clausules over het delen van de winst of een aandeel erin, kwamen uit het niets. Dat gerucht had geen enkele basis en was dus nooit onderdeel van de discussies.”

Volgens de Oostenrijker is het aan Lewis Hamilton of hij na 2021 doorgaat in de Formule 1. “Lewis moet beslissen wat de toekomst voor hem in petto heeft, dus wil ik geen commentaar geven waar hij staat”, vervolgt de teambaas. “Valtteri en Lewis hebben 100 procent onze toewijding en loyaliteit voor 2021. Hij zorgt fysiek en mentaal beter voor zichzelf, dus denk ik niet dat wat betreft zijn mogelijkheden bij ons, het voor hem eindigt na 2021. Maar uiteindelijk is het zijn beslissing.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS