Formule 1

"Zeker, beide rijders hebben de mentale capaciteit en kracht om naast Max Verstappen te passen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 09:40 • Print artikel

Verslijt Max Verstappen dit jaar wederom een teamgenoot bij Red Bull? Na Pierre Gasly kan ook Alex Albon het tempo van de Nederlander niet volgen. Het stelt het Formule 1-team uit Milton Keynes voor een serieus dilemma. Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer denkt dat Sergio Perez en Nico Hülkenberg goede coureurs zijn om naast de 23-jarige Nederlander plaats te laten nemen.

Otmar_Szafnauer F1 Racing Point
Otmar Szafnauer: "Zeker, beide hebben de mentale capaciteit en de mentale kracht om naast Max te passen"

“Zeker, beide rijders hebben de mentale capaciteit en de mentale kracht om naast Max te passen. Allebei hebben ze dat vermogen”, aldus Otmar Szafnauer tegen GP Fans over Sergio Perez en Nico Hülkenberg. Perez vertrekt aan het einde van het seizoen bij Racing Point en heeft een behoorlijk sponsorbudget te vergeven. Hülkenberg wordt in de F1-paddock gewaardeerd als een enorm goed coureur, maar iemand die nooit echt doorbrak. De Duitser stond ondanks zijn kwaliteiten nooit op het F1-podium. Zijn grootste prestatie in de autosport was het winnen van de 24 uur van Le Mans met Porsche. Er zijn veel fans die Hülkenberg graag naast Verstappen zien en de Red Bull-coureur zou zelf daar ook niet onwelwillend tegenover staan. De twee coureurs kunnen het bovendien goed met elkaar vinden.

Ondertussen heeft Szafnauer vooral vertrouwen in zijn eigen coureurs voor 2021: “Ik denk dat wij in het verleden en hopelijk ook in de toekomst, trots mogen zijn dat we goede coureurs kiezen. Zoals komend jaar Lance en Seb!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS