Formule 1

Oud-wereldkampioen Formule 1: 'Bakoe niet het laatste podium voor Vettel in 2021'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2021 09:46 • Print artikel

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen verwacht dat Sebastian Vettel in de nabije toekomst zijn podiumprestatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan zal herhalen.

Sebastian Vettel Aston Martin Racing F1


Vettel kwam in Bakoe als tweede over de finish en verzekerde zich met zijn nieuwe team Aston Martin na een solide optreden van zijn eerste podiumplaats bij de equipe. Hij profiteerde van de tegenslag die Max Verstappen en Lewis Hamilton te verduren kregen.

Het resultaat volgde op een moeizame start van de Duitse coureur bij het team uit Silverstone. In de eerste vier races van het seizoen had hij geen enkele top-tien-finish weten te behalen.

"Het was echt fantastisch om hem weer lachend op het podium te zien staan", schreef Hakkinen in zijn post-race column voor Unibet. "Sebastian had een zeer moeilijk laatste seizoen bij Ferrari in 2020, en veel mensen vroegen zich af of hij zijn vorm kon hervinden bij Aston."

"Als viervoudig wereldkampioen weet hij hoe hij het maximale uit een auto moet halen, en ook uit een race zoals die van zondag. Hij reed een lange eerste stint, waardoor hij verse banden had en de grip die hij nodig had om de auto's voor hem aan te vallen. Hij racete heel sterk, deed een paar geweldige moves en gaf zichzelf en het team een heel belangrijke boost."

Hakkinen gelooft dat Baku Vettel een vertrouwensboost heeft gegeven en dat er meer goede resultaten zullen volgen als hij zijn recente vorm weet vast te houden. "Aston Martin heeft een moeilijke start van het seizoen gehad, maar Sebastian is nu een stuk tevredener met de auto en als hij vertrouwen kan blijven kweken door zijn prestaties, weet ik zeker dat dit niet de laatste keer is dat we hem dit jaar op het podium zien staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS